SEKTOR ZELENILO - ZA LEPŠI GRAD

U oviru JKP „Mediana“ Niš nalazi se Sektor zelenilo, koji se brine o lepom izgledu grada kroz održavanje zelenih površina. Dragoslav Pavlović direktor JKP „Mediana“ Niš govorio je o redovnom održavanju javnih zelenih površina u gradu u koje spada košenje trave, sadnja zimske i letnje rasade, šišanje živih ograda, sadnja i orezivanje stabala.
Posebno je istakao projekat uređenja centralnog gradskog trga kralja Milana i Starog parka ispred Gradske kuće. „Ključna stvar koja je urađena je uvođenje novog sistema navodnjavanja RBS-a tj. sistema zalivanja „kap po kap“. Teži se ka tome da ovaj novi sistem bude postavljen gde god je to potrebno i moguće“, izjavio je Pavlović.
2
Osim zelenih površina o kojima se vodi stalna briga, neophodno je održavanje i mobilijara koji su takođe u nadležnosti ovog sektora. U narednom periodu težiće se ka tome da svi mobilijari u gradu budu predati na upravljanje, samim tim i održavanje Mediani, jer je deo istih trenutno u nadležnosti pojedinih opština.
Poseban akcenat u uređenju i održavanju zelenih površina stavljen je na Nišavski kej i Nišku tvrđavu kao bitan spomenik kulture, a sve u smislu poboljšanja turističke ponude grada Niša.
nmjhm
Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti SEKTOR ZELENILO - ZA LEPŠI GRAD