TV „ZONA PLUS“ – EMISIJA „Kafe promaja“

FD

„JKP “Mediana“ ima pripremljenu neophodnu mehanizaciju i ljudstvo za predstojeću zimsku sezonu što je odavno bila ideja, koja je konačno realizovana“, izjavio je za TV „Zona plus“ direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović. Posebna pažnja biće usmerena na čišćenje prilaza gradu i određenim javnim institucijama poput Kliničkog centra u Nišu.
 
Operativni štab zimske službe je formiran. Za komandanta Zimske službe postavljen je član Gradskog veća Miroslav Đokić, koji se smatra pravim čovekom za tu poziciju, zbog poznavanja sveobuhvatnosti posla i svih aspekata pratećih problema. Na sednici Operativnog štaba je odlučeno da svaka javna ustanova poput stambenih zgrada, škola, preduzeća, mora imati odgovorno lice za održavanje prostora oko tih objekata. Time je jasno definisana nadležnost JKP „Mediana“, kao i odgovornih lica i samih građana koji su dužni da održavaju prostor i uklanjaju sneg oko svojih objekata.
 
124510378 485852352362047 6215096144815124396 n
 
Prethodnih godina problem je bio čišćenje i uklanjanje snega u uskim ulicama i ulicama sa nagibom. To je rešeno nabavkom malih autočistilica sa raonicima i posipačima, koje u takvim ulicama mogu nesmetano da se kreću ičiste sneg.
 
Pavlović je napomenuo da divlje deponije po gradu i izvan njega i dalje predstavljaju problem i pored stalnog truda JKP „Mediana“ koji se posvećuje njihovom uklanjanju. Deponije se iznova stvaraju i pored konstantnog apela građanima gde i na koji način treba odlagati otpad. U tom smislu, u cilju smanjenja divljih deponija, u redovan sistem odvoza otpada uvedeno je 16 novih sela. “Sada imamo organizovan sistem odvoza otpada, što ranije nije bio slučaj“, izjavio je Pavlović. On se osvrnuo i na funkcionalnost Gradske deponije i poručio da ne postoji nikakav problem u njenom radu ali da je bitno da se vidi u kom pravcu će se ona dalje razvijati. Postoje dva projekta koja se tiču deponije i oni se trenutno realizuju, to su ograđivanje i postavljanje vetrozaštitnog pojasa oko čitave deponije.
 
124546614 2762454267409403 7399474475660197621 n
 
Ono na šta je Pavlović posebno ponosan je sektor „Zelenilo“, koje tokom čitave godine radi na lepšem izgledu grada vodeći računa o svim javnim zelenim površinama. „Uklanja se samo ono što je predviđeno programom a taj broj je 20 puta manji od broja zasađenih sadnica. Na godišnjem nivou to iznosi od 500 do 700 zasađenih novih sadnica“, zaključio je Pavlović.
Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti TV „ZONA PLUS“ – EMISIJA „Kafe promaja“