TV KCN – EMISIJA „SRBIJA ONLINE“

sf

„Smotra Zimske službe u JKP „Mediana“ je izvršena. Prethodnih godina poseban problem predstavljao je nedovoljan broj vozila za čišćenje snega, pa samim tim, nije postojala mogućnost da se istovremeno radi više stepena prioriteta. Sada je situacija drugačija“, izjavio je na TV KCN direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović.

S obzirom na to da JKP „Mediana“ trenutno ima dodatnih 6 velikih kamiona za čišćenje snega na već postojeći broj, bulevari će se raditi u parovima. Pored velikih kamiona tu su i kombinovane mašine, male autočistilice sa raonicima i posipačima, namenjene čišćenju manjih ulica u gradu. Zimska služba radiće po stepenima prioriteta.

czczs

Osim ulica, održavaće se čistim parkovi, šetališta, trgovi kao i trotoarske površine.“ Na sednici Operativnog štaba odlučeno je da svaka javna ustanova poput stambenih zgrada, škola, preduzeća, mora imati odgovorno lice za održavanje prostora oko tih objekata. To se odnosi i na vlasnike kuća i lokala, tako da je odgovornost na svim građanima“, izjavio je Pavlović.
JKP „Mediana“ će vršiti isporuku soli gradskim opštinama kao i do sada. Soli ima dovoljno, na lageru ima oko 1500 tona soli iz prethodnih godina i 300 tona iz robnih rezervi. Ukoliko zima bude jaka, izvršiće se nabavka dodatne količine soli.

sdfgrg

Održavanje zelenila, kao jedne od komunalnih delatnosti, je veoma važno. Trenutno je u toku sadnja zimske rasade. Rade se redovni programi sadnje kao i dva posebna programa, to su uređenje školskih dvorišta i sadnja vetrozaštitnog pojasa oko Gradske deponije. Ono što je sektoru „Zelenilo“ prioritet u toku zime, je da krošnje stabala budu rasterećene i da se izvrši orezivanje velikih drvoreda.

Pavlović je istakao da divlje deponije po gradu i dalje predstavljaju problem i pored stalnog truda koji JKP „Mediana“ posvećuje njihovom uklanjanju i da se one i nakon uklanjanja iznova stvaraju. “Za rešavanje tog problema potrebna je šira društvena odgovornost kao i menjanje svesti građana a to se najbolje postiže edukacijom najmlađih, kroz učenje metodama zaštite životne sredine“, zaključio je Pavlović.

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti TV KCN – EMISIJA „SRBIJA ONLINE“