RTV Belle Amie, DRAGOSLAV PAVLOVIĆ, EMISIJA POPODNE

Na Bulevaru Nemanjića pored prostora na kome se gradi novi tržni centar „Delta planet”, posečeno je 18 kedrova. Osim što si bili ukras ovog dela grada, doprinosili su i smanjenju zagađenosti vazduha. Direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović gostujući na RTV „Belle Amie“ u emisiji „Popodne“ objasnio je zašto je došlo do seče drvoreda.

jhgikujhl

„Prema odluci Grada nalaže se da ukoliko postoji pravosnažna građevinska dozvola za gradnju novog objekta, mora biti obezbeđena pristupna saobraćajnica a prema urbanističkom planu tačno je precizirano gde ta saobraćajnica prolazi. Odlukom Grada iz 2006. godine, Grad mora da pristupi uklanjanju rastinja kako bi se napravio pristup objektu u izgradnji. To se radi samo u izuzetnim slučajevima kao što je ovaj. Međutim, od investitora je traženo da se za 1 uklonjenu sadnicu zasadi novih 5 sadnica. To znači, da ćemo u narednom periodu umesto posečenih 18 kedrova zasaditi 90 novih, čim se budu odredile lokacije za sadnju“ poručio je Pavlović.

ugijhz

U periodu od 2015. do 2019. godine JKP „Mediana“ izvršilo je sadnju preko 3000 novih sadnica po različitim programima. Svake godine zasadi se mnogo više od onoga što se ukloni. Završena je sadnja kompletnog zimskog rasada. Od 2018. godine u program redovnog održavanja implementirano je 70 hektara novog međublokovskog zelenila. Održavanje podrazumeva košenje i uređivanje tokom letnjih a sadnju tokom zimskih meseci.

124762175 485773045703311 1540511267202095166 n


Po posebnom planu JKP „Mediana“ radi na čišćenju i uređenju Starog groblja a za narednu godinu predviđeno je čišćenje i uređenje spomen-parka Bubanj. Krajem januara završava se projekat uređenja školskih dvorišta. Posađene su nove sadnice i uređeni su travnjaci 6 škola.

JKP „Mediana“ oduvek brine da grad Niš bude jedan od najzelenijih gradova u cilju očuvanja životne sredine, a kroz projekte unapređivanja i povećanja zelenih površina na teritoriji grada i stavljanjem u sam vrh prioriteta poboljšanje prevencije zdravlja svojih sugrađana.

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti RTV Belle Amie, DRAGOSLAV PAVLOVIĆ, EMISIJA POPODNE