EMISIJA "KAFE PROMAJA",TV ZONA PLUS

„JKP „Mediana“ bilo je zaduženo za sanaciju štete nastale usled višednevnih obilnih padavina proteklih dana. U samom gradu reka Nišava je prešla redovan nivo odbrane od poplava, dok su najugroženija područja bila sela Medoševac, Popovac i Trupale, gde se radilo na vanrednoj odbrani od poplava. Treba istaći građansku solidarnost i organizovanost, koja nije izostala u ovoj vanrednoj situaciji“, izjavio je u emisiji „Kafe promaja“ na TV „Zona plus“ direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović.
etfre
U danima iza nas, JKP „Mediana“ bilo je spremno za snežne padavine, a umesto njih došlo je do pada ledene kiše i susnežice, tako da je posipana manja količina soli u brdskim delovima grada, kao najrizičnijim mestima od nastanka poledice na kolovozu.
Zimska služba je spremnija nego ikada. Velikim vozilima čistiće se bulevari u parovima, dok će mala vozila služiti za čišćenje malih i brdskih ulica kao i trgova i šetališta.
fdsggesdgsdfg
Pavlović je naglasio da je gradskom odlukom regulisana obaveza građana, da prostor ispred i oko svojih stambenih objekata, bilo da su u pitanju stambene zgrade ili kuće, kao i prilaze do mesta odlaganja komunalnog otpada, održavaju čistim i sami uklanjaju sneg.
Tokom 2020. godine JKP „Mediana“ zasadilo je rekordan broj sadnica. Posađeno je preko 1400 sadnica preko različitih programa. Na kraju godine akcijom „Zasadi svoj hlad“ građanima smo distribuirali 1600 sadnica belog jasena u cilju ulepšavanja sopstvenog dvorišta. JKP „Mediana“ u budućnosti teži ka tome da bude mnogo veći broj posađenih sadnica u odnosu na posečene, kao što je to bilo i do sada“, istakao je Pavlović.
„Trenutno se radi na sređivanju kvartova i time ćemo se baviti i u narednom periodu. Možemo se pohvaliti činjenicom da je naš grad veoma čist i da nam je cilj da ga takvim i očuvamo“, završio je Pavlović.
Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti EMISIJA "KAFE PROMAJA",TV ZONA PLUS