ODRŽANA SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE JKP „MEDIANA“

hgjg

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ je spremno za predstojeću zimsku sezonu i mirno može da sačeka prvi sneg. Zimski vozni park, celokupnu mehanizaciju, obišao je i Nenad Stanković, komandanta zimske službe. Po njegovim rečima, zimska služba je jako dobro opremljena, a trenutno ima dvostruko više vozila nego pre tri godine.Predstavljen je i plan rada zimske službe.

„Deset ekipa JKP „Medijana“ radiće 24 sata, preduzeće za izgradnju puteva „Trejs“ radiće na seoskom području, a u slučaju većih padavina tu su i „Toplana“ i Vodovod sa svojom mehanizacijom“, kazao je Nenad Stanković.

Nenad Stankovic foto GP018 2048x1365

„Dogovorena je i koordinacija sa Sektorom za vanredne situacije sektora Ministarstva unutrašnjih poslova, a ove godine uključili smo čak i taksiste tako da će i njihovi dispečeri javljati 24 sata gde u gradu ima problema“, dodao je Stanković.

Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP „Mediana“, napomenuo je da se u zimskoj službi nalazi 20 vozila opremljenih raonicima i posipačima i da se taj broj može povaćati na 25 ukoliko bude potrebe.

 Ivan Mihajlovic foto GP018

„Zimska služba je potpuno spremna, imamo tri mala vozila i dva traktora koje ćemo koristiti za čišćenje užih ulica, obezbeđena je dovoljna količina soli, trenutno na stanju ima 1600 tona soli i 13 tona kalcijum hlorida koji se koristi za mokro posipanje, kao prevencija od zamrzavanja kolovoza“, rekao je Ivan Mihajlović.

Čišćenje će se vršiti po prioritetima. Prvi stepen prioriteta su prilazi svim javnim institucijama, bulevari i linije gradskog saobraćaja, drugi stepen prioriteta su prilazi mesnim kancelarijama i naseljima, treći stepen su uže ulice, brdske ulice i ulice sa manjom frekvencijom saobraćaja, a u četvrtom stepenu su sve ostale ulice. Zimska sužba će funkcionisati na potezu do Mramorskog brda, zatim do Malčanske petlje, do Niške Banje uključujući i Nišku Banju, do kraja Bulevara 12. Februar, do kraja ulice Ljubomira Nikolića i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

„Uklanjaćemo sneg i sa javnih površina, za to imamo tri bacača snega i 80 radnika koji će ručno uklanjati sneg, a određena količina soli biće donirana i gradskim opštinama koju će oni po potrebi distribuirati skupštinama stanara“,istako je Ivan Mihajlović.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti ODRŽANA SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE JKP „MEDIANA“