ZIMSKA SLUŽBA I OVE GODINE SPREMNA ZA PREDSTOJEĆE HLADNE DANE

Ove godine na raspolaganju su 18 vozila koja su opremljena posipačima i raonicima. Pored ovih vozila imamo i dva traktora i čistilice koje su, takođe opremljene raonicima i posipačima koje će biti u  funkciji zimske službe.

cedsf

Novina u radu zimske službe u cilju efikasnijeg rada su vozila opremljena GPS uređajima i kamerama, čiji će rad biti uživo praćen 24 sata iz monitoring centra JKP "Mediana".

Zimska služba će i ove godine funkcionisati prema prioritetima. U prvom stepenu prioriteta nalaze se prilazi svim javnim ustanovama, bulevari i ulice u kojima saobraća gradski prevoz u ukupnoj dužini od 66 kilometara. Drugi stepen priorita obuhvata široke ulice, prilaze svim mesnim kancelarijama i naseljima u dužini od 63 kilometra.
Treći stepen prioriteta obuhvata uže ulice, brdske ulice i ulice sa nižom frekvencijom saobraćaja u dužini od 42 kilometara. Četvrti i peti stepen obuhvata sve ostale ulice.

sfgfd

Zimska služba funkcioniše na potezu do Malčanske petlje, zatim do Mramorskog brda, do kraja ulice Ljubomira Nikolića, do kraja Bulevara „12.februar“, zatim do Niške Banje uključujući i Nišku Banju i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

Imamo 1500 tona soli i 1600 kilograma granula kalcijum hlorida i 10 tona rastvorenog kalcijum hlorida koji služi za preventivno posipanje ulica kao preventiva od zaleđivanja. I ove godine građani će moći da preuzmu so u gradskim opštinama, a JKP „Mediana“ će gradske opštine snabdeti određenim količinama soli.
Zimska služba će kao i prethodnih godina biti aktivna do 31.marta.

trhwgterh

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti ZIMSKA SLUŽBA I OVE GODINE SPREMNA ZA PREDSTOJEĆE HLADNE DANE