Novi kamion za transport ambalažnog otpada

Isporukom specijalnog kamiona za sakupljanje i transport ambalažnog otpada, i drugom količinom kanti od oko 6000 komada, JKP“ Medina“ je ušlo u završnu fazu projekta WASTE, finansiranog iz IPA fondova EU.

DSCF1273

Pre par dana, u JKP „Mediana“, stigao je kamion, čime je ispoštovan rok predviđen za realizaciju Projekta prekogranične saradnje sa opštinom Pernik iz Bugarske. Do sada je obezbeđeno je 13.000 kanti, a u toku februara meseca očekuje se isporuka još 5.300 kanti i 138.000 kesa, kako bi se sa njihovom podelom po domaćinstvima gradskih opština Medijana i Palilula krenulo od marta meseca.

 DSCF1264

„Mediana je prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje je apliciralo ovaj projekat. Projekat je važan za unapređenje komunalnog reda i edukaciju građana o važnosti očuvanja životne sredine. Želimo da pokažemo da otpad ne bi trebalo posmatrati kao smeće, već kao resurs“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“.

Untitled-1

Kamion je domaće proizvodnje, a proizvelo ga je preduzeće „Resor“ iz Gadžinog Hana. Kapacitet kamiona je 610 m3 suvog, ambalažnog otpada. Ako se kamion prazni dva puta dnevno, očekivana mesečna količina je oko 600 m3 ambalažnog otpada.

„Proizvodnjom ovakvog vozila poboljšavaju se proizvodni kapaciteti preduzeća. Ovo je još jedan doprinos koji je JKP „Mediana“ dala domaćoj privredi i ukazala poverenje preduzeću „Resor“, jednom od vodećih preduzeća za prouizvodnju komunalne opreme u Srbiji“, saznali smo od Branislava Mihajlovića, direktora preduzeća „Resor“.

Srpski proizvođač je proizvelo i kante za sakupljanje ambalažnog otpada, a to je preduzeće „Gogić“ iz Indjije.

Projekat prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Pernik, predviđa nabavku 18.300 kanti, 138.000 kesa i specijalno vozilo za sakupljanje i transport ambalažnog otpada.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Novi kamion za transport ambalažnog otpada