Na „Sretenje“se sreli bivši i sadašnji direktori

Prvog radnog dana nakon praznika „Sretenje“, u prostorijama JKP “Mediana“ Niš, sreli su se bivši direktori, potomci direktora koji nisu više među živima, postojeći menadžment i najstariji radnici. Svi oni daju ili su dali nemerljiv doprinos razvoju JKP „Mediana“.

DSCF1400

Okupljene je toplo pozdravio sadašnji direktor i domaćin ovog skupa Bratislav Vučković.

„ Velika je čast biti sa ljudima koji su svojim radom zadužili JKP „Mediana“ Niš. Sudbina svih direktora je da postanu bivši, ali bi njihova dela, povremeno trebalo spomenuti. Ovo je naš skromni doprinos da im se odužimo, a i dobra prilika da se evociraju uspomene i razmene dragocena iskustva“, rekao je Bratislav Vučković , direktor JKP „Mediana“ Niš.

U periodu od 1946, od kada je formirano, do danas, preduzećem je rukovodilo dvadesetak ljudi. Sve njih povezivao je zajednički cilj, da grad bude čistiji a ulice lepše.

„I tada je bilo mnogo posla i problema a malo para, ali uz dobru organizaciju svaki cilj je dostižan“, kazao je Dragan Krečković, direktor „Mediane“ u periiodu od 1994. do 1997. godine.

 Dragoslav Ćirković rukovodio je“ Medianom“ u periodu od novembra 2000. do aprila 2005. godine.

„Rad i rukovođenje u ovom preduzeću, ozbiljan je i odgovoran posao koji ne trpi nikakvu improvizaciju. U svakom trenutku, bez obzira na okolnosti, grad mora biti čist“, kazao je Ćirković.

Skupu je prisustvovalo i devetoro radnika, sa radnim stažom preko 35 godina. Branislav Jović, dobitnik „Prvomajske nagrade za najboljeg radnika 1987. godine“ radi u„Mediani“ skoro 40 godina.

Naglasio je da poslu pristupa sa istim entuzijazmom i voljom kao i prvog dana. Mlađim kolegama je poručio da je poslovni uspeh zagarantovan ukoliko čovek voli ono što radi , ali i ukoliko razume i poštuje ljude sa kojima i za koje radi.

Pozivu na ovakvo druženje odazvao se Dragan Krečković, Dragoljub Mešterović, dr Jovan Panajotović, Dragan Radisavljević i Dragoslav Ćirković. Prisustvovali su i potomci preminulih direktora, Velizar Đorđević i Nada Šarković, sin i unuka pokojnog Vlaka Đoređevića, Snežana Ristić i Gorana Stošić, ćerka i unuka Jelenka Cvetkovića i Milan MIjalković, sin Božidara Mijalkovića.

Prisutnima su podeljene zahvalnice i zlatnik sa likom Cara Konstantina, a oni su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost aktuelnom menadžmentu JKP „Mediana“ na ovakovom gestu.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Na „Sretenje“se sreli bivši i sadašnji direktori