SRPSKI PRIVREDNICI U KAZAHSTANU

Državno-privredna delegacija Srbije koju je predvodi o predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar privrede Željko Sertić i predstavnici 40 srpskih preduzeća , krajem avgusta, posetila je Kazahstan . Cilj posete je unapređenje bilateralne privredne i ukupne saradnje Srbije i Kazahstana.

IMAG0302

Presednik Tomislav Nikolić i ministar Željko Sertić učestvovali su i na poslovnom forumu u Kazahstanu 28. avgusta 2015. god, koji je, uz susrete privrednika, organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za investicije i razvoj Kazahstana i Nacionalnom agencijom "Kaznex Invest". Deo te privredne delegacije bio je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš .

Untitled 1

Na Poslovnom forumu predstavile su se srpske firme iz sektora građevinarstva i građevinskih materijala, prehrambene, mašinske industrije i brodogradnje, namenske industrije, energetike, komunalne privrede i transporta.

Učestvovali su predstavnici 40 srpskih kompanija i naučnih institucija iz Srbije, među kojima su: "Energoprojekt holding", "Bomex holding", "Alliance BK Group", "Građevinsko privredno društvo Banković", "Inter kop", "Deneza M inženjering", "Energo sistem", MPP "Jedinstvo", "Tehno bau", "Unipromet", "Nest Corporation Alu Extra", "Energotehnika Južna Bačka", "HIP Petrohemija", Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor, "Lola projektovanje i mašinogradnja za energetiku, metalurgiju i rudarstvo", Naučni institut za veterinarstvo Srbije, Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za voćarstvo, "Agroexim", "Scion", "Agrimax", "Mirotin", "FPM Agromehanika", MAT-ING, JKP "Mediana" Niš, "Delta agrar", Koncern "Srboeksport", "Unitrag", "Agrodip Trstenik", "Jugoimport – SDPR", "Tarket", "Planum", "Kazzinc" i "PM Lucas".

IMAG0366

U Kazahstanu je potpisano više sporazuma, kao i memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije i poslovne asocijacije Nacionalne agencije "Kaznex Invest", radi unapređenja međuinstitucionalne i privredne saradnje.

1

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti SRPSKI PRIVREDNICI U KAZAHSTANU