„MEDIANA“ POMOGLA RAD EDUKATIVNE RADIONICE POD NAZIVOM „ŠTA DRAMIŠ“

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu održana je prva edukativna radionica za prosvetne radnike pod nazivom „Šta dramiš“, koju su osmislili glumci niškog Narodnog pozorišta, Ivana i Miroljub Riki Nedović. Radionicu je podržalo Javno komunalno preduzeće „Mediana“.

IMG 8276 resize

Na inicijativu niških glumaca Ivane i Miroljuba Nedović, u subotu, 24. oktobra u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, pod nazivom „Šta dramiš“, održana je, druga po redu, edukativna radionica za nastavnike srpskog jezika, koji vode dramske sekcije u školama. U radionicama učestvuju prosvetni radnici iz celog niškog regiona. Cilj radionica je da se poboljša rad dramskih sekcija u školama, đacima približi gluma i uspostavi dobra saradnja sa Regionalnim centrom.

„Razmišljali smo i došli na ideju da bi ovakav vid rada bio jako koristan nastavnicima koji vode dramske sekcije po svojim školama, jer ako se već bave time, da se bave na pravi način“, rekla je Ivana Nedović, idejni tvorac radionice „Šta dramiš.“

Direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković podelio je učesnicima radionica knjige „AZBUKA (NE) ČISTOĆE“, u izdanju JKP „Mediana“, autora Timošenka Milosavljevića koji je napisao aforizme i Aleksandra Blatnika koji je uradio karikature. Po tim tekstovima nastavnici će sa đacima raditi predstave po školama.

IMG 8273 resize

„Želeli smo da sa zajedno sa glumcima i nastavnicima spojimo nekoliko važnih funkcija a to su: obrazovanje, vaspitanje, kultura i ekologija. Nadamo se da će naši najmlađi sugrađani kroz ovakav vid radionica, osim edukativnog dela koji se odnosi na zaštitu životne sredine, razviti i svoj umetnički deo, pa će možda neko od njih nastaviti da se bavi glumom“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš, i dodao: „Na „Dan proleća“ podelićemo nagrade najboljoj predstavi i najboljim mladim glumcima“.

Danijela Marković, direktorka Regionalnog centra, kazala je da je neobičnost u tome što po prvi put ispred nastavnika Niša stoje dva profesionalna glumca i obučavaju ih za rad sa decom, za nešto što oni već rade ali se sada usavršavaju za taj rad.

IMG 8275 resize

„Po prvi put se u rad Regionalnog centra uključuje i jedno javno komunalno preduzeće, te se direktoru Bratislavu Vučkoviću zahvaljujemo na tome“, kazala je Danijela Marković.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti „MEDIANA“ POMOGLA RAD EDUKATIVNE RADIONICE POD NAZIVOM „ŠTA DRAMIŠ“