ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA PRVI SNEG

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ spremno je za prve snežne padavine, a obezbeđene su i dovoljne količine soli. To je potvrđeno u četvrtak, 19. novembra, u krugu preduzeća, na smotri mehanizacije.

1111111

U susret predstojećem zimskom periodu, u krugu JKP „Mediana“, održana je smotra Operativnog štaba Zimske službe. Smotru su izvršili članovi Operativnog štaba Zimske službe, na čelu sa Draganom Dimitrijevićem, komandantom Operativnog štaba. Izvršen je kompletan pregled vozila i opreme, kako bi se ustanovilo da li su vozila i ostala mehanizacija ispravni, a agregati za posipanje puteva nabavljeni u dovoljnim količinama.

JKP „Mediana“ trenutno raspolaže sa 12 vozila za uklanjanjesnega, uz mogućnost uključenja dodatne mehanizacije u vanredenim situacijama.

Komandant Operativnog štaba Dragan Dimitrijević, rekao je da je Zimska služba u proteklim godinama radila dosta dobro i da ne očekuje bilo kakve probleme u tom pogledu.

„Nisam ni sumnjao u JKP „Mediana“ jer su ekipe ovog preduzeća pokazale da mogu da odgovore svim zadacima.

2222222

Broj vozila kojim raspolaže „Mediana“ je dovoljan jer je mehanizacija osavremenjena, sada se radi sa rotacionim posipačima, koji imaju veći učinak. Na raspolaganju su i mala vozila koja će sneg ukljanjati u uskim ulicama“, rekao je Dimitrijević.

Prema rečima Bratislava Vučkovića, direktora JKP „Mediana“ ovo preduzeće kao i svake godine, ažurno obavlja sve poslove koji su im povereni.

„Mediana” je zadužena za čišćenje gradskih ulica, prilaza gradu, mostova, pešačkih prelaza i pešačkih zona, trgova i platoa, kao i trotoara koji ne pripadaju ni jednom objektu (ispred lokala, stambenih objekata i sl.). Raspolažemo sa dovoljnom količinom soli a 12 vozila je remontovano i spremno za rad. Ukoliko bude vanrednih situacija, uključićemo i dadatnu mehanizaciju, tako da građani mogu biti bezbrižni po tom pitanju“, objasnio je Vučković.

Komandant štaba i direktor „Mediane“ upućuju apel građanima da poštuju komunalni red. Potrebno da se svi subjekti, a naročito oni koji učestvuju u saobraćaju, aktivno uključe, pripreme i prilagode zimskim uslovima, jer se samo zajedničkim snagama može osposobiti nesmetano funkcionisanje Grada.

3333333

Obaveza građana i pravnih lica je uklanjanje snega i leda ispred svojih ulaza, kuća i poslovnog prostora. Dužnost građana je i da uklanjaju sneg i led sa krova, ako predstavlja opasnost za prolaznike ili samu zgradu.

Program rada Zimske službe obuhvata čišćenje i izvoženje snega sa javnih površina u gradu kao i posipanje soli radi obezbeđenja prohodnosti u saobraćaju, a u zavisnosti od temperature i količine atmosferskih padavina. Prohodnost saobraćajnica ne podrazumeva da iste moraju u svakom trenutku biti očišćene do asfalta, već da na njima ne bude veća količina snega kako bi po njima mogla lagano da se kreću vozila. Prednost u održavanju saobraćajnica imaju ulice sa usponima u kojima se kreću autobusi gradskog prevoza.

Rad Zimske službe je organizovan od 15. novembra ove do 31. marta naredne godine. U slučaju da to vremenski uslovi zahtevaju, Zimska služba može početi sa radom i pre, odnosno posle zvaničnog datuma organizovanja.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA PRVI SNEG