OČIŠĆENE ULICE PRVOG I DRUGOG STEPENA

Niš je osvanuo pod prvim snežnim pokrivačem. Sneg je, uz jake udare vetra, padao ceo dan. Glavne saobraćajnice i ulice prvog i drugog stepena prioriteta su očišćene i prešlo se na čišćenje ulica trećeg stepena tj, ulica koje se nalaze u višim delovima grada.

Zimsku službu JKP „Mediana“ Niš koja je sve vreme bila u pripravnosti sneg nije iznenadio. Održavaju se sva četiri prilaza gradu i sve je prohodno. Na gradskim ulicama sneg se više zadržao jer su ga jaki udari vetra vraćli sa trotoara.

image dbdfbb34eddd04119fc47f4fcdd2d4dd5c63870cc99135342b20b6fdea4da463 V

Bratislav Vučković, direktror JKP Mediana” izjavio je da je angažovano svih sedam ekipa kako bi se obezbedio nesmetano kretanje saobraćaja i građana. Prati se situacija i ako bude potrebno, mobilisaće se dodatne ekipe da čiste sneg.

“Pre prvih padavina obavljeno je "mokro posipanje" mešavinom natrijum hlorida i vode, čime su pripremljene ulice za sneg. U nedelju i ponedeljak, bačeno je preko 85 tona soli. “Mediana” je uradila sve što je bilo potrebno i moguće”, kazao je Bratislav Vučković.

Trenutno su na ručnom čišćenju angažovani radnici Javne higijene koji čiste trotoare, mostove, pešačke prelaze, autobuska stajališa, kao i radnici sektora Zelenilo koji uklanjaju sneg sa pešačkih staza u parkovima, kako bi se obezbelilo nesmetano kretanje građana.

Prohodne su ulice prvog i drugog stepena prioriteta, a trenutno se radi na raščišćavanju ulica trećeg stepena prioriteta.

"Pozivam sve građane Niša da nam se pridruže i da, što je i zakonska obaveza, očiste sneg ispred svojih zgrada, dvorišta i poslovnih objekata”, rekao je Vučković.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti OČIŠĆENE ULICE PRVOG I DRUGOG STEPENA