TRI NOVA AUTO - SMEĆARA ZA BOLJU ČISTOĆU

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ je, nakon šest godina, zanovilo svoj vozni park sa tri vozila za prikupljanje smeća. Vozila su marke „Iveko“ naći će se na niškim ulicama početkom februara a nabavljena su iz sopstvenih sredstava.

 DSCF2917 def

Posle desetak godina i pored svih poteškoća koje komunalna preduzeće u Srbiji imaju, JKP “Mediana” je uspelo da kupi tri nova vozila.

“Ovo je dokaz da, kada se udruže snage i volja, stvari mogu da se urade na drugačiji način. Uz pomoć ovih vozila, radnici posao mogu da obavljaju kvalitetnije. Mediana konkuriše za nove projekte EU, pa se nadamo da ćemo uz pomoć njih dobiti još ovakvih vozila, pa će građani Niša biti zadovoljniji kvalitetom pružanja naših usluga”, rekao je Bratislav Blagojević, predsednik Nadzornog odbora.

blagojević

Prema rečima Bratislava Vučkovića, direktora JKP “Mediana”, nabavka ovih vozila je velika stvar za javno-komunalni sistem u Nišu.

“Nabavkom ovih vozila, počeli smo sa obnovom voznog parka. Ukupna vrednost kamiona je oko 300 hiljada evra. Jednom kreditnom linijom, iz sopstvenih sredstava, uspeli smo da realizujemo ovu nabavku, uz 20 procenata popusta na vozila. Ovakav trend ćemo nastaviti i u 2016. godini, bez obzira na to pod kojim uslovima poslujemo i na slabu naplatu od strane građana”, kazao je Vučković.

bata

Novi auto - smećari su marke Iveko, sa domaćom nadgradnjom koju je radilo preduzeće “Resor” iz Gadžinog Hana. Koriste najsavremenije euro 6 dizel motore, koji imaju vrlo nisku emisiju štetnih gasova. Dva kamiona su kapaciteta 16 metara kubnih a jedan je 12 metara kubnih i prilagođeni su za pražnjenje svih vrsta tipiziranih kanti za smeće i kontejnera zapremine do 1,1 kubik.

Branislav Mihajlović, direktor i vlasnik preduzeća “Resor, rekao je da je ovo preduzeće najveći proizvođač komunalne opreme na Balkanu.

”Mediani smo isporučili tri auto-smećara sa domaćim rešenjima, koja ne zaostaju sa kvalitetom za proizvođačima iz Evropske unije”, naglasio je Mihajlović.

bane resor

Nove autosmećare karakteriše i dobra opremljenost, što omogućava radnicima lakše obavljanje posla. Kabine su udobne i klimatizovane, a upravljanje kamionima je lako.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti TRI NOVA AUTO - SMEĆARA ZA BOLJU ČISTOĆU