FRANCUSKA DELEGACIJA I RUKOVODSTVO GO NIŠKA BANJA POSETILI GRADSKU BAŠTU

U okviru posete Gradskoj opštini Niška Banja, Delegacija zajednica opština Veliki Daks, sa jugozapada Francuske, i čelnici GO Niška Banja posetili su Gradsku baštu JKP “Mediana” u Tvrđavi. Cilj posete jeste razmena iskustava o upravljanju banjskim centrom i boljoj eksploataciji termalnih i lekovitih voda, kao i upoznavanje sa privrednim i turističkim potencijalom Grada Niša.

francuzi 1

Delegacija zajednica opština Veliki Daks upoznala se sa prirodnim resursima koje poseduje lečilište Niška Banja, kako bi svojim bogatim iskustvom pomogla pokretanje turizma u ovoj niškoj opštini. Povezivanje dve banjko-klimatske sredine za sada je na samom početku, ali kako su najavili gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić i pomoćnik gradonačelnika Daksa, Stefan Mokler, koji je ujedno i potpredsednik zajednice Veliki Daks za turizam i banjska lečilišta, vrlo brzo će uslediti konkretni razgovori na polju oživljavanja turizma u Niškoj Banji.

francuzi 2

Kako je najavljeno, u narednom periodu, Institut za termalizam iz Daksa pomoći će lokalnoj samoupravi u Niškoj Banji na strukturisanju ponude potencijalnim gostima, a spremni su i da pomognu u pronalaženju partnera i plasmanu turističkih proizvoda Niške Banje, kako bi se ubrzao i povećao lokalni ekonomski razvoj.

Gosti iz Francuske su se tokom posete upoznali sa turističkim potencijalima, ali i istorijskim znamenitostima. Između ostalog, posetili su i Gradsku baštu u niškoj Tvrđavi, gde ih je dočekao direktor JKP „Mediana“ sa saradnicima.

francuzi 3

„Želim da se zahvalim predsedniku GO Niška banja Dejanu Jovanoviću, kao i delegaciji Velikog Daksa na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika Daksa, Stefanom Moklerom jer su u našoj Gradskoj bašti prepoznali dobar prostor za prezentaciju turističkog potencijala Grada Niša“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti FRANCUSKA DELEGACIJA I RUKOVODSTVO GO NIŠKA BANJA POSETILI GRADSKU BAŠTU