VELIKO ČIŠĆENJE OBALA NIŠAVE

 

Na inicijativu Skupštine grada Niša radnici JKP „Mediana“ su ovih dana učestvovali u velikoj akciji čišćenja i uređenja priobalja Nišave kao i samog korita reke. U ovoj višednevnoj akciji uz radnike „Mediane“ angažovano je i 20 osuđenika Kazneno popravnog zavoda koji su se dobrovoljno javili da učestvuju.

radnici kej

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović se u ime grada Niša zahvalio KPZ-u i radnicima JKP „Mediana“, ali i apelovao na sugrađane da povedu više računa o higijeni javnih prostora, kako bi ono što je sada uređeno, što duže trajalo.

bulatovic

Pozitivni efekti naše saradnje su višestruki. Imamo čist i lep kej koji je potrebno i dalje održavati, rekao je direktor JKP „Mediana“, Bratislav Vučković i dodao da JKP „Mediana“ ima ideja šta raditi dalje, jer je obaveza samog preduzeća da isprati sve događaje i manifestacije i da pruži svoj doprinos uređenju grada

Uređenje i čišćenje korita Nišave nije posao „Mediane“ jer je to u nadležnosti JP Srbija voda, ali kako je reč o centralnoj gradskoj zoni, ne možemo skrštenih ruku da gledamo i ne reagujemo na ružnu sliku reke koja protiče kroz naš grad, dodao je direktor Vučković.

bata

Načelnik Službe za obezbeđenje ove ustanove Dejan Panić, kaže da su osuđenici poslednjih godina učestvovali u više akcija od javnog značaja i da je ovo samo jedan u nizu primera kako osuđenici mogu da pomognu gradu a da ovakva vrsta angažovanja doprinosi njihovoj boljoj resocijalizaciji i povratku u društvo.

radnici1

JKP Mediana od ranije ima dobru saradnju sa niškim KPZ-om, a osuđenika ima u sektoru reciklaža, uređenja zelenila i odvozu smeća.

 

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti VELIKO ČIŠĆENJE OBALA NIŠAVE