PREZENTOVAN PROJEKAT ZA IZGRADNJU POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA NA DEPONIJI

 

U Gradskoj kući, u utorak 09. avgusta 2016. godine, održana je prezentacija projekta „Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda deponije „Bubanj“ u Nišu“. Prezentaciju je održalo preduzeće „Hidrozavod“ DTD iz Novog Sada, koje je na javnoj nabavci dobio partiju „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda deponije „Bubanj“ u Nišu“.

 2

„Hidrozavod“ DTD iz Novog Sada je izradio projektnu dokmentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje procednih deponijskih voda. Završetak postojećih obodnih i izgradnju novih kanala, prezentovan je Gradu Nišu i sada se očekuje saglasnost za raspisivanje tendera za izvođenje radova.

 1

„Posle 50 godina, deponija u Nišu više neće predstavljati opasnost po životnu okolinu. Urađena je kompletna sanacija deponije, a uskoro bi trebalo da počne realizacija projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanala, koji će rešiti problem procednih deponijskih voda koje prodiru i zagađuju podzemne. Na taj način, rešiće se i dugogodišnji problem sa pijaćom vodom u domaćinstvima u Belotincu i u još tri okolna sela u opštini Doljevac“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

Prema projektu je predviđeno da svi radovi budu završeni do proleća 2018. godine, a vrednost projekta, po kome će se izvoditi radovi je 750.000 evra. Novac je obezbeđen od naknada za odlaganje otpada. Ovo će biti najveća ekološka investiticija u poslednjih pet godina.

 3

Prezentaciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, član gradskog veća zadužen za komunalna preduzeća Igor Vojinović i rukovodstvo JKP „Mediana“ Niš.

 

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti PREZENTOVAN PROJEKAT ZA IZGRADNJU POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA NA DEPONIJI