POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU JKP„MEDIANA“ I SAVEZA IZVIĐAČA NIŠA

Potpisivanjem protokola o poslovno-tehničkoj saradnji između JKP „Mediana“ i Saveza izviđača grada Niša, verifikovana je dugogodišnja saradnja ova dva partnera, kao i najavljen početak zajedničkog projekta a to je briga za očuvanje i zaštitu sredine koja nas okružuje.

17052017

Povodom obeležavanja 5. juna - Svetskog dana zaštite životne sredine, JKP „Mediana“ Niš u saradnji sa nevladinim sektorom, započinje niz aktivnosti koje se tiču očuvanja životne sredine.

U saradnji sa Savezom izviđača Grada Niša, u sredu, 17.05.2017. godine, u Gradskoj bašti, potisan je Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji koji će u buduće obavezati obe strane da ostvare zajedničke ciljeve i programe u obrazovnim i edukativnim procesima.

20170517 121419

„Želimo da naša bašta postane zelena oaza u kojoj će boraviti i uživati i građani i izviđači, jer Tvrđava je nekada bila izviđački dom, te bi ovakvo prirodno okruženje trebalo vratiti deci. Kroz akciju postavljanja kućica za ptice i edukaciju dece, težimo da zaštitimo naše okruženje i našu planetu. Ne postoji ništa časnije od izviđačkih pokreta koji su nosioci ovako lepih akcija, a mi kao društveno odgovorno preduzeće uvek podržavamo takve organizacije koje čine mladi ljudi“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

20170517 121628

U subotu i nedelju, na potezu, od Gradske bašte do Istorijskog arhiva u Tvrđavi, Savez izviđača organizovaće dvodnevni tabor.

„Ovo će biti 63. smotra Izviđača Niša, gde će se u mnogim izviđačkim disciplinama, u veštini i spretnosti, ogledati svi naši članovi. Sledeći dan, zajedno sa Medianom, čistimo Tvrđavu, postavljamo kućice za ptice i ekološke poruke. Nadamo se da ćemo ovim aktivnostima doprineti da se građani bolje ophode prema svojoj okolini“, rekao je Momčilo Petković, predsednik Saveza izviđača Niša.

Ovom prilikom najavljena je još jedna zajednička ekološka akcija koja nosi naziv „Ne gazi travu-boli, zaštiti ptice i voli“.

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU JKP„MEDIANA“ I SAVEZA IZVIĐAČA NIŠA