XXVII IZLOŽBA CVEĆA

JKP „Mediana” je i ove godine tradicionalno, bila organizator XXVII Izložbe cveća-Niš 2017. Pokrovitelj Izložbe je grad Niš. Tridesetak izlagača iz cele Srbije predstavilo se svojim dostignućima u  rasadničkoj proizvodnji, a rasadnik „Park prijateljstva” je dobitnik glavne nagrade „Car Konstantin”.

1park prijateljstva naslovna 640x480

Uz prigodnu svečanost 18. oktobra 2017. godine, u Paviljonu u Tvrđavi, Javno komunalno preduzeće „Mediana” otvorilo je XVII Izložbu cveća. Izložba cveća je jedinstvena prilika da na jednom mestu okupi što više izlagača, koji će predstaviti svoja dostignuća u odgajanju cveća i zelenila.

2muzicka skola 640x480

Dobrodošlicu prisutnim izlagačima i posetiocima, poželeo je Bratislav Vučković, predsednik Organizacionog odbora Izložbe, rečima:

„Svih ovih godina, želja svih nas je da budemo okruženi cvećem i da grad Niš ne bude grad smeća, već grad cveća. zahvaljujemo se svima koji su nas i ove godine podržali i pomogli da ovu manifestaciju realizujemo”.

3swing 640x427

Prisutni su imali priliku da uživaju u kompozicijama u izvođenju učenika Muzičke škole u Nišu, kao i plesnim koreografijama Plesnog kluba „SWING”. Prostor u Galeriji oplemenjen je radovima učenika Umetničke škole u Nišu.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je Bratislav Blagojević, predsednik Nadzornog odbora JKP „Mediana”.

4izlozba cveca 13 640x423

„Sve nas ovde prisutne povezuje ljubav prema cveću i zelenilu. Želim prijatan boravak u našem gradu svim našim izlagačima, sa željom da se ova tradicija nastavi“, rekao je Blagojević.

Tridesetak izlagača iz Novog Sada, Kruševca, Ugrinovaca, Beograda, Leskovca, Velikog Šiljegovca i Niša, predstavio se dostignućima u proizvodnji cveća i zelenila, dendrološkog materijala, kao i izradi dekorativne i vrtne opreme.

5swing

Diplome za proizvodnju i asortiman svojih proizvoda dodeljene su: JP „Srbijašume” iz Beograda, Rasadniku „Manojlović” i JKP „Kruševac” iz Kruševca, „NEDA FLOWERS” iz Niša, „Top flora” iz Novog Sada, Rasadniku „As” iz Lepaje, Rasadniku „Biojela” iz Velikog Šiljegovca i PG „Goran Šekularac” iz Niša.

6glavna nagrada 271x480

Glavnu nagradu „Car Konstantin” za doprinos u oblasti hortikulture, stručni žiri dodelio je Rasadniku „Park prijateljstva” iz Medoševca.

Javno komunalno preduzeće „Mediana” Niš se zahvaljuje svim učesnicima i posetiocima kao i svima onima koji su dali doprinos u realizaciji XXVII Izložbe cveća.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti XXVII IZLOŽBA CVEĆA