UREĐENJE NOVOG GROBLJA U NIŠU

 20180824n2

Javno komunalno preduzeće “Mediana” okončalo je radove na čišćenju i uređenju Novog groblja u Nišu. Radovi su počeli 20. jula i trajali su mesec dana.

Novo groblje ima ukupno 400 parcela sa po 90 grobnih mesta. Sve parcele su pokošene i sređene, uređeni su drvoredi, orezana je živica i sređene su sve zelene površine.

Prema programu poslovanja, Javno komunalno preduzeće “Mediana” održavaće sve avenije i sve ulice koje su šire od tri metra, ali i sve javne zelene površine na Novom groblju. Naknada koju sugrađani plaćaju za uređenje oko grobnih mesta odlazi JKP „Gorici“. Međutim, ukoliko JKP „Gorica“ ne bude imala kapaciteta da sama održava površine između grobnih mesta, prema rečima direktora JKP “Mediana” Niš, Dragoslava Pavlovića, tu naknadu treba podeliti.

 2018082412

“Građani koji u velikom broju dolaze ovde mogu da budu zadovoljni novim izgledom groblja”, rekao je direktor  Pavlović, koji je obišao groblje  i najavio izradu 10 novih kontejnera za odlaganje otpada koji će biti postavljeni na lokacijama na kojima su inače bili i do sada. “Neki od kontejnera koji su se već nalazili ovde biće reparirani, ali neke ćemo, nažalost, morati da bacimo u staro gvožđe”, kazao je Pavlović.

 2018082413

Inače, JKP “Mediana” Niš je u toku prethodnog meseca pokosila i uredila Pantelejsko groblje, a ovih dana se radi na uređenju Romskog groblja. Prema najavama direktora, uskoro će početi sređivanje groblja u Donjem Komrenu, ali i ponovnog tretiranja Starog groblja u Nišu. “Očekujem da narednih dana krenemo ponovo i sa radovima na Starom groblju”, najavljuje Pavlović. “Staro groblje, koje je memorijalno, jako je važno za Nišlije, ne samo zbog prolaza između ulica, već i spomenika koji se na njemu nalaze”.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti UREĐENJE NOVOG GROBLJA U NIŠU