Zajedničke aktivnosti "JKP Mediana" i Komunalne policije

Javno komunalno preduzeće "Mediana" Niš i Komunalna policija grada Niša su 11. marta pokrenuli akciju sa ciljem boljeg uređenja grada Niša, buđenja svesti kod sugrađana o higijeni grada, ali i pokretanja građana na zajedničko delovanje u uređivanju našeg okruženja.

Početni korak ove akcije je upoznavanje svih građana sa pravilima i kaznama kroz kontrolu javne higijene i kontrolu odlaganja komunalnog i drugog otpada. Do 9. aprila zabeležen je 101 prekršajni nalog, ali na zadovoljstvo JKP "Mediana" Niš i Komunalne policije, svakim danom je sve manje nemarnih sugrađana, a činjenica da se higijena grada održava zajedničkim snagama, postaje opšte poznata. 

Inače, podsećanja radi, kazne za prekršaje ove vrste su:

1. Za pravna lica 60.000,00 dinara
2. Za odgovorna lica u pravnom licu 6.000,00 dinara
3. Za preduzetnike 20.000,00 dinara
4. Za fizička lica 6.000,00 dinara

Svaki preduzetnik, pravno ili fizičko lice treba da ima rešenje o tipu, vrsti i lokaciji posude za komunalni otpad. Pored rešenja, trebalo bi da imaju i ugovor sa operaterom koji preuzima reciklažni otpad.
Najveći problem i nesporazum sa građanima, pa samim tim i razlog za pisanje prekršajnih naloga je odlaganje komunalnog otpada u kante koje su namenjene za laki otpad i postavljene na teritoriji celog grada.
Kako je želja i Javno komunalnog preduzeća i Komunalne policije, ali verovatno i svih građana Niša da grad izgled lepše, apelujemo na građane da se uključe i pridruže, bar podržavanjem akcije i poštovanjem više moralnih, nego zakonskih pravila.



viber image 2019 04 11 08.06.43

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti Zajedničke aktivnosti "JKP Mediana" i Komunalne policije