Aktuelnosti

UKLANJANJE OTPADA SA JAVNIH POVRŠINA

Aktivnosti na uklanjanju otpada sa javnih površina i pražnjenja kontejnera na sledećim lokacijama:

viber image 2019 05 30 21 22 08

Vinaverova, Dušanova, Majakovskog, Čairska...

viber image 2019 05 30 21 22 10

Molimo građane da pravilno odlažu svoj otpad i ne doprinose stvaranju mini divljih deponija.

1355

ZA ČISTIJI I LEPŠI NIŠ

Javno komunalno preduzeće "Mediana" Niš je tokom aprila imalo dosta akcija kako bi doprinelo sređivanju grada.
Pored 800 mladih sadnica koje su zasađene, besplatno je odvezeno 384 kubika kabastog otpada.

 deponija

Aplikacija EkoLovac je unapredila komunikaciju građana i JKP "Mediana" Niš, pa je prijavljeno 139 komunalnih problema od kojih je 85% rešeno u roku od 24 časa.

Sanacija većih deponija je ugovorena i biće izvršena tokom juna meseca dok su sada sanirane dve veće deponije i to kod Eko pumpe na Bulevaru Nikole Tesle i kod vrežinskog groblja.

Jednom nedeljno se vrši mašinski utovar smeća sa divlje deponije u naselju Crvena zvezda, a svakodnevno se vrši sanacija divlje deponije na Stočnom trgu.

ekolovaccc

Od 16. do 21. aprila JKP "Mediana" Niš je sa Komunalnom policijom grada Niša i Banker radiom organizovala akciju “Trash challenge Niš” u kojoj su uz predstavnike nekoliko niških kompanije sređene sledeće lokacije: izletišta pored Vrežinskog bazena, deo Duvaništa, Somborski bulevar, Bulevar Medijana, Spomen park Bubanj, Gradsko polje.

trashi

JKP "Mediana" Niš i Komunalna policija grada Niša takođe, u želji da probude svest građana o očuvanju našeg grada, sproveli su akciju kontrole celog grada, koja je i dalje u toku.

komunalna

Pored svih ovih nastavljene su i redovne aktivnosti, kao što je redovno košenje parkovskih površina, uređivanje trgova, bulevara, kružnih tokova i međublokovskih površina.

kosenje

Saradnja GO Niška Banja i JKP "Mediana"

IMG 16052019 152940 640 x 635 pixel

Zajedničkom akcijom Gradske opštine Niška Banja i Javno komunalnog preduzeća Mediana danas je nastavljeno uklanjanje divljih deponija. Očišćene su deponije kod konjičkog kluba, u Prvoj Kutini i u Lazarevom selu.
„Ovi prostori su ruglo za sve stanovnike navedenih delova naselja, a prvenstveno za turiste i ljubitelje prirode koji dolaze, jer prvo na šta naiđu je prljav, smećem i kabastim otpadom zatrpan prostor, rekao je Miroslav Đokić, član Veća GO Niška Banja.
„Još jednom upućujemo molbu našim sugrađanima da se ponašaju odgovorno, da napori Gradske opštine Niška Banja i JKP Mediane, da Nišku Banju učine čistijom i prijatnijim za život i odmor, ne ostanu uzaludni”, dodao je Đokić.

DECA IMAJU NAJČISTIJU DUŠU

 

 

Deca imaju najčistiju dušu, pa se tako odnose i prema svom okruženju. Imamo toliko toga pametnog da naučimo od naših najmlađih sugrađana. Poslušajte kako mala Sofija vidi grad.

Pogledajte ovde

IMG 16052019 122343 640 x 465 pixel

JКP "Mediana" Niš obeležila Međunarodni dan porodice

JКP "Mediana" Niš obeležila je Međunarodni dan porodice sa superherojem "Čistač menom" i Dečijim kulturnim centrom, a u društvu naših najmlađih sugrađana i kroz smeh i igru učila o reciklaži i pravilnom odlaganju komunalnog otpada. 

za sajt1

U humanitarnoj akciji koju su organizovali Dečiji kulturni centar i JКP "Mediana" Niš prikupljena su sredstva namenjena za kupovinu novih spavaćica za porodilje na Кlinici za ginekologiju i akušerstvo КC Niš.
"Porodica je osnovna ćelija društva koju treba razvijati i negovati. Кakvi ćemo biti mi i svet oko nas najviše zavisi od porodice. Zato se JКP" Mediana "Niš trudi, kao društveno odgovorno preduzeće, da probudi svest građana Niša da se ophode prema svojoj okolini kao prema kući i porodici. " istakla je Marija Кarličić Stanković, predstavnik JКP "Mediana "Niš.

za sajt2

Facebook - Драгослав Павловић

Instagram - jkp_mediana

Twitter - @NisJkp

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti