Aktuelnosti

NASTAVLJA SE AKCIJA GENERALNOG SREĐIVANJA BLOKOVA

JKP „Medina“, nastaviće u sredu 23. novembra, u 10 časova sa generalnim sređivanjem blokova. Drugi u nizu blok gde će se obavljati radovi na čišćenju javnih površina, uređenju zelenila, pranju i pražnjenju podzemnih kontejnera i održavanju mobilijara biće blok u naselju Stevan Sinđelić.

mediana sredjivanje

Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP „Mediana“ tada je istakao da je fokus na čišćenju javnih površina, sakupljanje opalog lišća i orezivanje suvih grana.

On je takođe apelovao na građane da nakon uređenja kvarta nastave da vode računa o imovini Grada i ne uništavaju dečija igrališta, klupice i đubrijere, ali i da ne odlažu otpad pored kontejnera.

 

ZIMSKA SLUŽBA I OVE GODINE SPREMNA ZA PREDSTOJEĆE HLADNE DANE

Ove godine na raspolaganju su 18 vozila koja su opremljena posipačima i raonicima. Pored ovih vozila imamo i dva traktora i čistilice koje su, takođe opremljene raonicima i posipačima koje će biti u  funkciji zimske službe.

cedsf

Novina u radu zimske službe u cilju efikasnijeg rada su vozila opremljena GPS uređajima i kamerama, čiji će rad biti uživo praćen 24 sata iz monitoring centra JKP "Mediana".

Zimska služba će i ove godine funkcionisati prema prioritetima. U prvom stepenu prioriteta nalaze se prilazi svim javnim ustanovama, bulevari i ulice u kojima saobraća gradski prevoz u ukupnoj dužini od 66 kilometara. Drugi stepen priorita obuhvata široke ulice, prilaze svim mesnim kancelarijama i naseljima u dužini od 63 kilometra.
Treći stepen prioriteta obuhvata uže ulice, brdske ulice i ulice sa nižom frekvencijom saobraćaja u dužini od 42 kilometara. Četvrti i peti stepen obuhvata sve ostale ulice.

sfgfd

Zimska služba funkcioniše na potezu do Malčanske petlje, zatim do Mramorskog brda, do kraja ulice Ljubomira Nikolića, do kraja Bulevara „12.februar“, zatim do Niške Banje uključujući i Nišku Banju i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

Imamo 1500 tona soli i 1600 kilograma granula kalcijum hlorida i 10 tona rastvorenog kalcijum hlorida koji služi za preventivno posipanje ulica kao preventiva od zaleđivanja. I ove godine građani će moći da preuzmu so u gradskim opštinama, a JKP „Mediana“ će gradske opštine snabdeti određenim količinama soli.
Zimska služba će kao i prethodnih godina biti aktivna do 31.marta.

trhwgterh

NIŠ BOGATIJI ZA JOŠ 190 SADNICA JAVORA , BORA , OMORIKE I KESTENA

Niško zelenilo bogatije je za 190 sadnica javora, bora, omorike i kestena koje su zasađene na više parcela u ulici Svetolika Rankovića i u Minovom naselju. Radnici JKP „Mediana“, kojima su pomagali mladi iz Kancelarije za mlade, učestvovali su u akciji urbanog pošumljavanja u Nišu, projekta koji je  realizovan u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije na osnovu raspisanog Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje pošumljavanja. Samo u ovogodišnjoj jesenjoj sezoni sadnje i mirovanja vegetacije, na području grada posađeno je ukupno 1.150 stabala raznog drveća.

 

sajt objava Recovered

ikuhlkj

fdfdg

NEKA NIŠ DIŠE 2022- POSAĐENO PREKO 240 STABALA

sajt objava

Neka Niš diše 2022  po treći put ove godine pokreće akciju, zajedno sa BANKER radiom i Javno komunalnim preduzećem Mediana.

Do sada je posađeno preko 240 stabala. Ove godine zajedno sa prijateljima iz društveno odgovornih kompanija, biće posađeno jos 144 stabala

Raspored sadjena i kompanije koje učestvuju u akciji:

Nedelja 6.11. od 11h – Zaposleni kompanije Filip Moris – Medoševac

Ponedeljak 7.11. od 13h – Syrmia – bedem reke Nišave (iza Lidla)

Utorak 8.11. od 14h – E-reciklaža – Dom zdravlja

Četvrtak 10.11. od 10h – Zumtobel – Vizantijski bulevar (Dunav auto)

Četvrtak 10.11. od 13h – Johnson Electric – Park Čair

Subota 12.11. od 10h – Uradi Sam – Brzi Brod

Subota 12.11. od 13h – Fazi – Sinđelićevo igralište

Nedelja 13.11. od 11h – Leoni – Matejevački put

Udružimo se u plemenitoj ideji NEKA NIŠ DIŠE!

Vi ste ovde: Početak