NOVE PLOČE I SADNICE U PARKU PREKO PUTA GRADSKE KUĆE

U toku su radovi na uređenju centralnog gradskog trga i parka preko puta gradske kuće. U narenih pet dana, prema najavama gradskih čelnika biće završeno popločavanje parka.

3 3 1

Danas je u parku posađeno sedam novih stabala divljeg kestena. Prema najavama gradonačelnika Niša Stari gradski park u centru Niša dobiće novi i mnogo lepši izgled.

2 7 2

“Duž celog budućeg šetališta i ulici 7. jula posađene su sadnice divljeg kestena koje će, zajedno sa još 70-tak sadnica jasena, trešanja i ukrasnog bilja,dodatno oplemeniti ovaj prostor, a Nišlijama omogućiti uživanje u jednom od najlepših parkovskih prostora u zemlji” izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Prema najavama direktora JKP Mediana Dragoslava Pavlovića park će dobiti i sistem za navodnjavanje.

GRAD NIŠ ĆE DO PROLEĆA DOBITI PREKO 2000 NOVIH SADNICA

Nakon sadnje drveća i ukrasnog šiblja u parku pored Nišave, u nastavku Trga kralja Milana, akcija ozelenjavanja nastavljena je i na Bulevarima Heroja sa Košara i Nikole Tesle. Radove izvodi JKP Medijana, a finansira Grad iz budžeta sa 24 miliona dinara, za ovu godinu. Ukupno će biti posađeno preko 2000 sadnica, od toga više od 700 listopadnog i četinarskog drveća, tokom jeseni i zime.
 
Grad Niš će do proleća dobiti preko 2000 novih sadnica, kao deo programa Grada i JKP Medijana za ozelenjavanje i ulepšavanje Niša, ali i kao deo šireg projekta za smanjenje aerozagađenja u urbanim prostorima na teritoriji Grada Niša.
Ovim projektom obuhvaćena je sadnja oko 700 stabala listopadnog i četinarskog drveća u gradskim parkovima, duž saobraćajnica i na međublokovskim površinama u stambenim naseljima, kao i više od 1500 sadnica raznog ukrasnog i dekorativnog grmlja i žbunastih biljaka, kažu u Medijani. 
Ovogodišnja akcija započela u Starom parku pored Nišave, preko puta Gradske kuće, gde su već zasađene sadnice Alpskog bora, a u narednih nekoliko nedelja biće ukupno zasađeno više od 70 novih sadnica. Ukupno 110 sadnica sadi se i duž novog Bulevara Heroja sa Košara i Bulevara Nikole Tesle, čime se oplemenjuje i ovaj deo grada, koji do sada nije bio obuhvaćen programima ozelenjavanja JKP Medijana.
Gradonačelnik Darko Bulatović naglašava da je ovo veoma važan projekat za Grad i građane jer, pored toga što čini grad lepšim, sadnja novog zelenila ima ogroman značaj i za stvaranje zdravijeg životnog okruženja i deo je napora za smanjenje aerozagrađenja u gradu.
“Posebno naglašavam da u starom parku, čija je rekonstrukcija u toku, nijedno drvo nije posečeno, a biće zasađeno više od 70 novih, i to je naš odgovor onima koji šire neistine o aktivnostima grada vezanim za rekonstrukciju glavnog gradskog jezgra. Nekoliko desetina novih stabala biće zasađeno i na Trgu Kralja Milana, kao i u svim drugim delovima Niša i ove, i narednih godina“, rekao je Gradonačelnik Bulatović.
Za ovaj program Grad Niš je iz Budžeta u 2019.oj godini izdvojio  24 miliona dinara.

PREKO 170 NOVIH STABALA U AKCIJI "NEKA NIŠ DIŠE"

U okviru ove ekološke akcije u periodu od 2.11. do 9.11. sadiće se kod rekreacionog parka od mosta kod Niteksa do pešačkog mosta, kod vrtića Panda, u naselju Branko Bjegović, kod Tutinog igrališta do Romanijske ulice, u naselju Stevan Sinđelić i kod Umetničke škole.

sajt objava 02 640x335

Ovo nije prva ekološka akcija JKP Mediane i Banker radija. Tokom akcije “Trash challenge” tokom minulog proleća čišćeni su Bubanj i drugi delovi grada.

“Akcija je fantastično prihvaćena. Ljudi su dolazili sa decom i učili ih kako da se ophode prema prirodi. To je akcija koja je uspela i imaćemo je sigurno i sledećeg proleća jer najviše otpada ostaje posle zimskog perioda,” istakao je direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović u gostovanju na Niškoj televiziji.

Kompanije koje će se pridružiti akciji su Philip Morris International, LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o, Benlian Food, Better Collective Niš i Spintec Precision Manufactory Limited.

Seminar Dani javnih politika 2019

Seminar Dani javnih politika 2019 - Niš #djp2019 koji organizuje Grupa za analizu i kreiranje javnih politika uz podršku Konrad Adenauer fondacije, Švajcarske vlade i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu započeo je predavanjem na temu komunalnih izazova u ovom gradu i mogućih rešenja.

Na ovu temu govorili su Bratislav Vučković iz Gradskog veća Grada Niša, Saša Matić i Dragan Maslaković iz Javno - komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš.

Razgovor je moderirala Žaklina Živković iz Grupe za analizu i kreiranje javnih politika.

72713595 2408952216092945 4927380807766507520 n

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti