JKP "Mediana" Niš

OTVORENA GRADSKA CVEĆARA U VOŽDOVOJ ULICI

JKP „Mediana“ nakon otvaranja Gradske bašte i cvećare u njoj, otvorilo je ponovo cvećaru koja se nalazila na Trgu kralja Milana, a koju je preuzela od „Gorice“ i u kojoj su upošljeni bivši radnici „Gorice“.

cvecara1

„Kao što smo i obećali, nastavljamo sa otvaranjem cvećara u gradu. Ovo je prometna ulica, pa će naši sugrađani imati prilike i da kupe prigodan poklon i obraduju nekoga ali i da oplemene životni ili radni prostor. Roba je od naših dobavljača, što znači da su cene niske“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

DSCF41421

Direktoru „Mediane“ je pri otvaranju cvećare pomogla naša mlada sugrađanka Aneta Stevanović, koja nije krila uzbuđenje: „Ovde je mnogo lepo i baš mi se sviđa otvaranje a od direktora „Mediane“ sam dobila i cvet!“

cvecara prodavacice

U ponudi je veliki izbor rezanog i saksijskog cveća za sve prilike, dendro materijal, aranžmani od prirodnog i suvog cveća kao i prateća dekorativna oprema. A tu su i vrste koje se teško mogu naći u Nišu.

kucica

U narednom periodu JKP „Mediana“ otvoriće cvećare nastarim lokacijama, na Novom groblju, na Trgu Kralja Aleksandra , kod Gradske bolnice , kod Doma zdravlja i u Niškoj Banji.

FRANCUSKA DELEGACIJA I RUKOVODSTVO GO NIŠKA BANJA POSETILI GRADSKU BAŠTU

U okviru posete Gradskoj opštini Niška Banja, Delegacija zajednica opština Veliki Daks, sa jugozapada Francuske, i čelnici GO Niška Banja posetili su Gradsku baštu JKP “Mediana” u Tvrđavi. Cilj posete jeste razmena iskustava o upravljanju banjskim centrom i boljoj eksploataciji termalnih i lekovitih voda, kao i upoznavanje sa privrednim i turističkim potencijalom Grada Niša.

francuzi 1

Delegacija zajednica opština Veliki Daks upoznala se sa prirodnim resursima koje poseduje lečilište Niška Banja, kako bi svojim bogatim iskustvom pomogla pokretanje turizma u ovoj niškoj opštini. Povezivanje dve banjko-klimatske sredine za sada je na samom početku, ali kako su najavili gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić i pomoćnik gradonačelnika Daksa, Stefan Mokler, koji je ujedno i potpredsednik zajednice Veliki Daks za turizam i banjska lečilišta, vrlo brzo će uslediti konkretni razgovori na polju oživljavanja turizma u Niškoj Banji.

francuzi 2

Kako je najavljeno, u narednom periodu, Institut za termalizam iz Daksa pomoći će lokalnoj samoupravi u Niškoj Banji na strukturisanju ponude potencijalnim gostima, a spremni su i da pomognu u pronalaženju partnera i plasmanu turističkih proizvoda Niške Banje, kako bi se ubrzao i povećao lokalni ekonomski razvoj.

Gosti iz Francuske su se tokom posete upoznali sa turističkim potencijalima, ali i istorijskim znamenitostima. Između ostalog, posetili su i Gradsku baštu u niškoj Tvrđavi, gde ih je dočekao direktor JKP „Mediana“ sa saradnicima.

francuzi 3

„Želim da se zahvalim predsedniku GO Niška banja Dejanu Jovanoviću, kao i delegaciji Velikog Daksa na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika Daksa, Stefanom Moklerom jer su u našoj Gradskoj bašti prepoznali dobar prostor za prezentaciju turističkog potencijala Grada Niša“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti