JKP "Mediana" Niš

SASTANAK PROFESIONALNIH UPRAVNIKA ZGRADA GRADA NIŠA I RUKOVODSTVA JKP “MEDIANA“ NIŠ

JKP “ Mediana“ Niš  najavila je akciju prolećnog sređivanja grada I besplatnog odvoženja kabastog otpada svih građana koji žive na teritoriji grada Niša. 

Danas je tim povodom organizovan prvi, inicijalni sastanak sa upravnicima zgrada sa teritorije grada Niša, na kojem se govorilo  o budućim planovima  kojima bi se unapredilo uređivanje međublokovskog zelenila i odvoženje kabastog otpada, ali je bilo reči I o sistemskom upravljanju ambalažnim otpadom.

201803051

“Sa prvim danima proleća želimo da naše sugrađane rasteretimo i oslobodimo ih otpada koji se nalazi u njihovim domaćinstvima. Dosadašnja praksa podrazumevala je postavljanje velikih kontejnera na javnim mestima. Ove godine novina je dolazak do samih adresa naših sugrađana.  Potrudićemo se da podelimo grad u rejone i na taj način unapredimo odnos sa građanima koji će ostvarivati komunikaciju direktno sa domaćinom svog kvarta, a današnji  sastanak pomoći će nam da prodiskutujemo o još nekim novinama” - istakao je direktor Dragoslav Pavlović

201803052

Cilj je bio da se na današnjem okruglom stolu čuje  glas javnosti i da svako od upravnika iznese svoje predloge za poboljšanje usluga.

Profesionalni upravnici izrazili su zadovoljstvo, kako kažu, time što ih je po prvi put neko javno-komunalno preduzeće pozvalo na saradnju i dogovor, a sve u cilju boljeg I lepšeg izgleda našeg grada.

Podsećamo sugrađane  da prijave odvoz kabastog otpada na telefon kontakt centra JKP “Mediana” Niš 018/250-125, ili pozivom na besplatni broj 0800 018 002.

201803053

VELIKA AKCIJA PROLEĆNOG SREĐIVANjA GRADA

20180411 1 640x480

JKP „ MEDIANA“ Niš organizuje akciju besplatnog odvoženja kabastog otpada.

Pozivaju se građani da prijave odvoz kabastog otpada na telefon kontakt centra 018/ 250-125, ili pozivom na besplatni broj 0800 018 -002.

Otpad će se sakupljati svakog radnog dana od 07 do 19 časova, prema unapred pripremljenom rasporedu, i to:
ponedeljkom – GO Medijana, utorkom – GO Pantalej, sredom – GO Palilula, četvrtkom – GO Niška banja, petkom – GO Crveni krst.

“ZELENA (RE)AKCIJA”

JKP “Mediana” Niš je u petak 30.03.2018. godine učestvovala u akciji “Zelena (re)akcija” u cilju ozelenjavanja Tvrdjave.

VAK 8433 680x454

OI “Lola” je u saradnji sa učenicima treće godine smera tehničar pejzažne arhitekture GTŠ ’’Neimar’’ i grupom studenata druge godine departmana Komuniciranje i odnosi sa javnošću na Filozofskom fakultetu organizovala akciju sadnje mladica na prostoru niške tvrdjave.

VAK 8457 680x454

JKP “Mediana” Niš kao društveno odgovorno preduzeće uključila se u akciju doniranjem šest sadnica Pančićeve omorike (Picea omorika) kao autohtone vrste od izuzetne važnosti.

VAK 8489 680x454

“Želimo da bar malo ulepšamo grad u kome živimo i koji volimo, kao i da podstaknemo sugrađane da brinu o životnoj sredini i češće sprovode ovakve akcije u budućnosti”- reči su mladih ljudi koje spajaju entuzijazam i želja da učine nešto lepo za svoj grad.

VELIKI IZBOR CVEĆA U GRADSKIM CVEĆARAMA

Gradske cvećare JKP Mediana” nude najveći izbor najkvalitetnijeg i najraznovrsnijeg cveća u Nišu. Neka izabrani cvetni aranžman, prelepim i toplim bojama, obraduje Vama dragu osobu. 

201803060 640x339

U ponudi Gradskih cvećara nalaze se maštoviti buketi ukomponovani u različite oblike i dimenzije, kao i najveći izbor saksijskog cveća i ukrasnih biljaka, po jako pristupačnim cenama. Nudimo Vam i široku lepezu cvetnih aranžmana od najrazličitijih vrsta cveća.

Osmi mart je dan posvećen ženama, ali dan koji inspiriše muškarce da ženama poklanjaju cveće. A cveće se kupuje i poklanja na taj dan, ne samo voljenim devojkama, već i majkama, sestrama, bakama, prijateljicama, koleginicama...

201803061 360x480

Moda poklanjanja cveća za Dan žena se sa godinama menjala. Ranije su muškarci skoro svi poklanjali crvene karanfile i ruže. Danas se poklanja razno drugo cveće, buketi, aranžmani. Svaka žena je posebna, pa tako svaka žena zaslužuje poseban cvet ili buket.

201803062 360x480

Nećete pogrešiti pri izboru cveća, bilo da izaberete aranžman sa ružama, orhidejama ili nekim drugim egzotičnim cvećem, jer svaki cvet nosi posebno značenje i simbol.

Gradske cvećare, kojih ima ukupno sedam, nalaze se na sledećim lokacijama: na Trgu kralja Milana, kod gradske bolnice, na Trgu kralja Aleksandra, kod Doma zdravlja, u Gradskoj bašti u Tvrđavi i dve na Novom groblju.

201803063 360x480

ODABERITE NA VREME I UZ NAŠU STRUČNU POMOĆ, ULEPŠAJTE PRAZNIK!

Telefon za kontakt: 515-542

POČELO ČIŠĆENJE ULICA TREĆEG STEPENA

Sneg koji je u uz jake udare vetra padao proteklih dana nije poremetio odvijanje gradskog saobraćaja. Glavne saobraćajnice i ulice prvog i drugog stepena prioriteta su prohodne, a trenutno se radi na raščišćavanju ulica trećeg stepena prioriteta. Utrošeno je oko 200 tona soli i 18 metara kubnih mešavine natrijum hlorida i vode.

270218n 640x275

Na čišćenju saobraćajnica u gradu angažovano je svih sedam ekipa kako bi se obezbedio nesmetano kretanje saobraćaja i građana. Pre prvih padavina, od subote, obavljeno je mokro posipanje" mešavinom natrijum hlorida i vode, čime su pripremljene ulice za sneg površine oko 150 kilometara. U nedelju i ponedeljak, bačeno je oko 200 tona soli.

2702182 640x361

Angažovani su radnici Javne higijene i Zelenila koji čiste trotoare, mostove, pešačke prelaze, autobuska stajališa i uklanjaju sneg sa pešačkih staza u parkovima, kako bi se obezbelilo nesmetano kretanje građana.

IMG 07d626 640x480

Na centralnim gradskim ulicama ima snega ali su prohodne. Grad se čisti sa 7 velikih vozila koja funkcionišu po principu parova. Po dva uparena vozila čiste sneg na bulevarima. Sada se radi na prohodnosti ulica u visinskim delovima grada, rekao je Dragoslav Pavlović, generalni direktor JKP „Mediana“.

IMG ee043de 640x480

Upućujem apel građanima Niša da nam se pridruže i da, što je i zakonska obaveza, očiste sneg ispred svojih zgrada, dvorišta i poslovnih objekata, kao i da koriste zimske pneumatike na svojim vozilima, uz preporuku da dok traju padavine, što više koriste linije gradskog prevoza”, rekao je Pavlović, i dodao: Građani moraju da se ponašaju kako zima nalaže i da funkcionišu u skladu zimskim uslovima u gradu”.

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti