arhiva vesti

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU JKP„MEDIANA“ I SAVEZA IZVIĐAČA NIŠA

Potpisivanjem protokola o poslovno-tehničkoj saradnji između JKP „Mediana“ i Saveza izviđača grada Niša, verifikovana je dugogodišnja saradnja ova dva partnera, kao i najavljen početak zajedničkog projekta a to je briga za očuvanje i zaštitu sredine koja nas okružuje.

17052017

Povodom obeležavanja 5. juna - Svetskog dana zaštite životne sredine, JKP „Mediana“ Niš u saradnji sa nevladinim sektorom, započinje niz aktivnosti koje se tiču očuvanja životne sredine.

U saradnji sa Savezom izviđača Grada Niša, u sredu, 17.05.2017. godine, u Gradskoj bašti, potisan je Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji koji će u buduće obavezati obe strane da ostvare zajedničke ciljeve i programe u obrazovnim i edukativnim procesima.

20170517 121419

„Želimo da naša bašta postane zelena oaza u kojoj će boraviti i uživati i građani i izviđači, jer Tvrđava je nekada bila izviđački dom, te bi ovakvo prirodno okruženje trebalo vratiti deci. Kroz akciju postavljanja kućica za ptice i edukaciju dece, težimo da zaštitimo naše okruženje i našu planetu. Ne postoji ništa časnije od izviđačkih pokreta koji su nosioci ovako lepih akcija, a mi kao društveno odgovorno preduzeće uvek podržavamo takve organizacije koje čine mladi ljudi“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

20170517 121628

U subotu i nedelju, na potezu, od Gradske bašte do Istorijskog arhiva u Tvrđavi, Savez izviđača organizovaće dvodnevni tabor.

„Ovo će biti 63. smotra Izviđača Niša, gde će se u mnogim izviđačkim disciplinama, u veštini i spretnosti, ogledati svi naši članovi. Sledeći dan, zajedno sa Medianom, čistimo Tvrđavu, postavljamo kućice za ptice i ekološke poruke. Nadamo se da ćemo ovim aktivnostima doprineti da se građani bolje ophode prema svojoj okolini“, rekao je Momčilo Petković, predsednik Saveza izviđača Niša.

Ovom prilikom najavljena je još jedna zajednička ekološka akcija koja nosi naziv „Ne gazi travu-boli, zaštiti ptice i voli“.

POSTAVLJENI KONTEJNERI U TRUPALU

JKP „Mediana“ Niš u saradnji sa gradskom opštinom „Crveni krst“, u selu Trupalu je postavilo je 35 kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada. Ovo je novi model organizovanog sakupljanja otpada koji je počeo da se primenjuje u naseljima u rurarnom području grada Niša.

 naslovna240317

U tri rurarna naselja na teritoriji gradske opštine „Crveni krst“, a u cilju postizanja višeg nivoa u kvalitetu pružanja usluga, JKP „Mediana“ je počelo sa primenom novog modela organizovanog sakupljanja otpada.

„GO Crveni krst je uvek uz svoje građane, tako i ovoga puta, kada smo podržali ovaj novi model koji nam je prezentovalo JKP „Mediana“ i omogućili našim stanovncima da svoj otpad ne izbacuju u posude koje bi morali da kupe sami, već da im budu postavljeni kontejneri“, rekao je Branko Đorđević, član veća GO Crveni krst.

img2303173

Ovakva model organizovanog sakupljanja otpada omogućava veliku uštedu i pomoć, kako korisnicima usluge , tako i komunalnom preduzeću. Stanovnici nisu u obavezi da kupuju i održavaju posude za otpad, a preduzeće će moći da pruži viši nivo u kvalitetu obavljenog posla, u smislu brzine, uštede u troškovima i ljudstvu.

img2403171

Postavljanjem 35 kontejnera u selu Trupalu, „JKP „Mediana“ nastavlja akciju postavljanja tipskih kontejnera na teritoriji GO Crveni krst. Do sada je ovakav model organizovanog sakupljanja otpada realizovan u dva sela, Sečanici i Supovcu. Pozivamo i meštane okolnih sela da se pridruže ovoj akciji“, naglasio je Dragan Maslaković, direktor Sektora „Upravljanje otpadom“ u JKP „Mediana“.

img2403172

Postavljanjem kontejnera u rurarnim naseljima pruža se mogućnost i stanovnicima da se oslobode svog otpada. Ovo je jedan od načina da se izbegne dalje stvaranje divljih deponija pored puteva i reka, što predstavlja još jedan korak ka očuvanju životne sredine.

AMBASADOR FINSKE POSETIO GRADSKU BAŠTU

Gradsku baštu u Tvrđavi posetili su ambasador Finske Perti Ikonen i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i tom prilikom posadili pet novih stabala breze, u znak poštovanja prema vrednom jubileju Finske, stogodišnjici sticanja nezavisnosti. Tom prilikom je Kompanija „Molok“ iz Finske JKP „Mediana“ poklonilа podzemni kontejner.

naslovna 20170311

Ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen obišao je Tvrđavu, gde je sa čelnicima Grada Niša i direktorom JKP „Mediana“, zasadio pet stabala breze, od stotinu, koliko je planirano da se zasadi u Srbiji, kao jedan od načina da se obeleži sto godina nezavisnosti Finske.

20170316 121516

„U Nišu smo posadili drveće, kako bi ukazali na značaj ekologije, koja je u Finskoj veoma razvijena. Finska je najčistija i najprijatnija zemlja na svetu i želimo da Srbija jednog dana bude takva“, rekao je ambasador Finske Perti Ikonen.

20170316 121516 1

„Pripala nam je čast da zajedno sa njegovom ekselencijom posadimo pet stabala kako bi na simboličan način pokazali  našem društvu i građanima šta treba da radimo i kakve primere treba da sledimo, kako bi jednog dana kao društvo postigli viši nivo organizacije zajednice i samog života”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

ispred kontejnera

Ovom prilikom je Kompanija „Molok“ iz Finske JKP „Mediana“ poklonilа jedan podzemni kontejner, koji će biti postavljen u gradu.

„Zahvaljujemo se Kompaniji „Molok“ na ovoj donaciji i smatramo da je оvo početak jedne dobre saradnje i dobre prakse povezivanja naših i finskih kompanija, kada je u pitanju održavanje komunalnog reda i javne higijene u gradu”, rekao je direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković.

Na mestu gde se više hiljada posetilaca Gradske bašte slikalo, ispred grba SFRJ, slikali su se i ambasador Finske, gradonačelnik Niša i direktor „Mediane“.

grb na kraju

POČELE DA RADE JOŠ DVE GRADSKE CVEĆARE

Još dve cvećare preuzete od JKP „Gorica“, koje se nalaze na starim lokacijama, kod supermarketa „MAXI“ na Bulevaru Nemanjića i na Trgu kralja Aleksandra, počele su da rade. Ovo je idealna prilika da ukoliko želite da svoju dragu osobu za predstojeći praznik- Dan žena, iznenadite lepim cvetnim poklonom, posetite Gradske cvećare, jer iza nas je tradicija duga četrdeset godina.

IMG 20170306 111753

Trga kralja Aleksandra

Svaki put kada poželite da Vama dragu osobu ili prijatelje iznenadite prigodnim poklonom, dovoljno je da svratite do Gradskih cvećara JKP „Mediana“. U našoj ponudi nalaze se maštoviti buketi ukomponovani u različite oblike i dimenzije koji će ulepšati svako Vaše slavlje, kao i najveći izbor saksijskog cveća i ukrasnih biljaka, po jako pristupačnim cenama. Nudimo Vam široku lepezu cvetnih aranžmana od najrazličitijih vrsta cveća. U Gradskim cvećarama dočekaće Vas naše ljubazno i profesionalno osoblje koje će Vam rado pružiti stručne savete za negu biljaka, a i posavetovati koje cveće je adekvatno za svaku priliku.

maxi

Takođe, Gradske cvećare vrše dostavu cveća, aranžmana, buketa i saksijskog cveća, na željenu adresu na teritoriji Niša.

IMG 20170306 111604

Gradske cvećare, kojih ima ukupno šest, nalaze se na sledećim lokacijama: na Trgu kralja Milana, kod gradske bolnice, na Trgu kralja Aleksandra, kod Doma zdravlja, dve na Novom groblju i cvećara u Gradskoj bašti u Tvrđavi.

IMG 20170306 111714

 

Akcije čišćenja nagomilanog otpada u Nišu i okolini

Ekipe „Javne higijene i „Zelenila“ u saradnji sa KPZ Niš, u akcijama koje su se odvijale proteklih dana, očistile su od nagomilanog otpada okolinu motela „Nais“ i prilaz u Kopitarevoj ulici.

naslovna 7821

Ove akcije JKP „Mediana“ realizovalo je iz sopstvenih sredstava, jer pomenute lokacije nisu Planom i programom za 2017. godinu, svrstane u redovno održavanje. Uspešnoj ralizaciji rasčišćavanja ovih lokacija, doprineli su i štićenici Kazneno popravnog zavoda Niš.

nais 4765

Prilaz u Kopitarevoj ulici (Kazandžijsko sokače) , iza kafea „Flo“, očišćen je od nagomilanog otpada, orezano je drveće i oprana ulica. Izvezeno je 12 metara kubnih otpada. Postavljena su dva mrežasta kontejnera za sakupljanje ambalažnog otpada i betonske žardinjere koje će ubuduće sprečavati parkiranje u ovom reprezentativnom gradskom jezgru.

kopitareva 1874

Travnati deo oko motela „Nais“ očišćen je i uređen , kontejneri ispražnjeni i velika količina otpada nagomilana oko njih, odvežena.

kopitareva 1473

Ovim akcijama, kojih će u narednom periodu biti još, JKP „Mediana“ se još jednom potrudilo da ostvari pozitivan utisak o gradu, svim posetiocima koji dolaze ili prolaze kroz Niš.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti