arhiva vesti

NABAVLJENA NOVA VOZILA I OPREMA

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ zanovilo je svoj vozni park novim vozilima i opremom za rad Zimske službe, u vrednosti od oko 40 miliona dinara. Do kraja godine, predviđena je nabavka još tri nova vozila.

 20170223 122407 600x338

U dvorištu Javno komkunalnog preduzeća „Mediana“, predstavljena su nova vozila i oprema. Autosmećar sa ugrađenom dizalicom za pražnjenje podzemnnih kontejnera, autosmećar za pražnjenje standardnih kontejnera, autočistilica, dva servisna vozila za efikasniji rad službe održavanja i dimničara, pet raonika i dva posipača soli, samo su deo mehanizacije koja je nabaljena, a koja će pospešiti rad Zimske službe i javne higijene u gradu.

20170223 122418 600x338

Prema rečima direktora JKP „Mediana“ Bratislava Vučkovića vozila su nabaljena putem povoljnih kredita ali i iz sopstvenih sredstava. „Ukupna vrednost nabavljenih vozila i opreme je oko 40 miliona dinara a toliku dobit ostvario je Reciklažni centar u prošloj godini. Taj novac, koji su nam omogućili građani Niša, nabavkom ove opreme, upravo vraćamo građanima, jer će doprineti da nam grad bude čistiji i uređeniji. Trudimo se da efikasnost vozila Zimske službe poboljšamo novom opremom kao i da se smanji starost našeg voznog parka, pa s tim u vezi, nameravamo da do kraja godine nabavimo još tri nova autosmećara.“

bata v 600x397

Prezentaciji je prisustvovao i gradski većnik zadužen za komunalna preduzeća Igor Vojinović. On je naglasio da je bilo dosta priča o radu komunalnih preduzeća u gradu ali da je ovo retka prilika da jedno preduzeće i predstavi svoju novu opremu.

igor v 600x396

„Nabavka ove opreme uticaće na kvalitet u pružanju usluga ovog komunalnog preduzeća, a korist će imati i građani Niša. Ovom prilikom pozivamo i druga preduzeća da razmišljaju o novim investicijama“, rekao je Igor Vojinović.

Nabavka novih vozila i opreme poboljšaće celokupnu uslugu i odnos prema građanima grada Niša koji će dobiti viši i ozbiljniji nivo pri sakupljanju otpada i održavanju javne higijene u letnjim i zimskim uslovima.

 

SVE JE SPREMNO ZA ZIMU

 

Sve je spremno za početak sezone zimskog održavanja saobraćajnica u gradu, koje je u nadležnosti JKP Mediana Niš. Nabavljena su dva nova vozila a novina je i da će se ulice polivati rastvorom kalcijum hlorida pre padavina. Sezona zimskog održavanja zvanično je počela 15. novembra a završava se 31. marta. JKP „Mediana” raspolaže dovoljnim brojem radnika, dovoljnom količinom soli kao i mehanizacijom za zimsko održavanje, tako da je sve spremno za početak zimske sezone.

 zimska05

Prema rečima direktora Bratislava Vučkovića, JKP „Mediana“ svake godine odgovorno obavlja poverene poslove. Ove godine nabavljena su i dva nova vozila koja će omogućiti kvalitetniji rad u zonama trećeg i četvrtog stepena prioriteta, tamo gde veliki kamioni ne mogu prići. U Zimskoj službi angažovano je 150 radnika, a vozni park raspolaže sa 16 specijalizovanih vozila i radnih mašina.

zimska03

„Raspolažemo sa dovoljnom količinom soli a 16 vozila i radnih mašina je spremno za rad, tako da građani mogu biti bezbrižni i u slučaju nepogoda. Ove godine uvodimo jednu novinu, a to je pranje ulica pre snega. Ulice će biti polivene tečnim rastvorom kalcijum hlorida koji će onemogućiti njihovo zamrzavanje. Samo molimo sugrađane da budu strpljivi, jer ne možemo očistiti sve odjednom. Prioriteti za čišćenje su prilazi gradu sa svih strana, zatim ulice prvog i drugog stepena prioriteta i na kraju ulice u brdskim zonama”, objasnio je Vučković.

zimska04

U cilju što efikasnijeg delovanja Zimske službe i stvaranja što povoljnijih uslova za odvijanje saobraćaja u zimskom periodu, gradske saobraćajnice su podeljene u nekoliko stepana prioriteta. Planom su predvidjene aktivnosti i radovi za obezbedjivanje normalnog funkcionisanja saobraćaja tokom zime.„Mediana” je zadužena za čišćenje gradskih ulica, prilaza gradu, mostova, pešačkih prelaza i pešačkih zona, trgova i platoa, kao i trotoara koji ne pripadaju ni jednom objektu (ispred lokala, stambenih objekata i sl.).

zimska02

Komandant Operativnog štaba Dragan Dimitrijević, zadovoljan je stanjem u JKP „Mediana ” i dodaje je da je Zimska služba ranijih godina radila dosta dobro. „Smatram da će ova sezona biti bolja od prethodne”, naglasio je Dimitrijević.

U Zimskoj službi apeluju na sve korisnike puteva i učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i budu opremljeni opremom za saobraćaj u zimskm uslovima, kao i da svoja vozila propisno parkiraju kako bi im omogućili nesmetani rad.

Program rada Zimske službe obuhvata čišćenje i izvoženje snega sa javnih površina u gradu kao i posipanje soli radi obezbeđenja prohodnosti u saobraćaju, a u zavisnosti od temperature i količine atmosferskih padavina. Prohodnost saobraćajnica ne podrazumeva da iste moraju u svakom trenutku biti očišćene do asfalta, već da na njima ne bude veća količina snega kako bi po njima mogla lagano da se kreću vozila. Prednost u održavanju saobraćajnica imaju ulice sa usponima u kojima se kreću autobusi gradskog prevoza.

 

XXVI IZLOŽBA CVEĆA – NIŠ 2016.

Uz prigodnu svečanost, juče, 10. oktobra 2016. godine, koju je Javno komunalno preduzeće „Mediana” u svojstvu organizatora manifestacije, priredilo u Galeriji savremene likovne umetnosti u Tvrđavi, otvorena je XXVI Izložba cveća – Niš 2016. Generalni pokrovitelj Izložbe je Grad Niš.

1

Dobrodošlicu prisutnim izlagačima, gostima i posetiocima, poželeo je Bratislav Vučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Mediana” i predsednik Organizacionog odbora Izložbe i naglasio značaj nastavka organizovanja ove izložbe:

Svi mi želimo da živimo okruženi cvećem i zelenilom i lepo bi bilo da naš grad ne bude grad smeća, već grad cveća”, rekao je Vučković.

2

Prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu na gitari Natalije Cakić i Mihajla Avramovića, učenika Muzičke škole u Nišu, kao i da pogledaju Mini modnu reviju koju su nam priredili učenici Umetničke škole u Nišu, sa smera dizajn tekstila. Oni su, specijalno za ovu priliku, dizajnirali modele od reciklažnog materijala.

3

Prostor u Galeriji oplemenjen je i radovima učenika likovnog smera Umetničke škole u Nišu, sa nedavno održane Prve mini likovne kolonije u Gradskoj bašti.

4

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je Igor Vojinović, član gradskog veća zadužen za komunalne delatnosti, rečima:

Okupili smo se ovde jer nas povezuje zajednički cilj, а to je ljubav prema cveću i zelenilu. Želја nam je i da naš grad bude prijatno mesto gde živimo i radimo i gde se možemo opustiti nakon napornog dana.”

Uz želju da se ova tradicija nastavi još dugi niz godina, prisutnima se obratio i Miroslav Milutinović, predsednik Gradske opštine Crveni krst”.

 5

Tridesetak izlagača iz Novog Sada, Kruševca, Ugrinovaca, Blaca, Petrovaradina, Lipolista, Beograda I Niša, predstavio se dostignućima u proizvodnji cveća I zelenila, dendrološkog materijala, kao i izradi dekorativne i vrtne opreme, prateće opreme, alata i pomoćnih sredstava za uređenje i održavanje zelenila. Ove godine kao gosti, ali sa nadom da će sledeće godine i biti izlagači, podršku su pružili predstavnici KLKP Park” iz Sarajeva.

 7

Treba napomenuti da ovogodišnja izložba nije bila takmičarskog karaktera, nisu biraninajuspešniji izlagači,jer samom činjenicom da je produžena tradicija, koja je započeta krajem osamdesetih godina, svi se mogu smatrati pobednicima.

Javno komunalno preduzeće Mediana” Niš se zahvaljuje svim učesnicima, izlagačima i gostima kao i svima onima koji su dali doprinos u realizaciji XXVI Izložbe cveća - Niš 2016.

 

NOVA CVEĆARA KOD GRADSKE BOLNICE

U petak 23. avgusta, ponovo je otvorena cvećara kod Gradske bolnice. Otvorena cvećara treća je u nizu prodajnih objekata JKP „Mediana“ Niš.

20160819 105628

U novoj cvećari, koja se nalazi na staroj lokaciji kod Gradske bolnice, pružamo veliki izbor rezanog i saksijskog cveća za sve prilike, različitih vrsta egzotičnog cveća, dekorativnih posuda, ukrasnih traka, aranžmana od suvog cveća, … Takođe, pružamo uslugu dekoracije poslovnog prostora i bašti, kao i iznajmljivanje aranžmana i artikala za sve prilike.

20160819 105858

Svojim iskustvom i ljubaznošću, osoblje “Gradske cvećare 2” pomoći će vam da ulepšate svoj životni i radni prostor. Svaka prilika, uz savet i vešte ruke naših prodavačica i uz naše aranžmane, postaće posebna.

20160819 105824

„BANKOMAT KNJIGA“ I „ČITALIŠTE“ U GRADSKOJ BAŠTI

U Gradskoj bašti JKP Mediana” Niš u Tvrđavi, u četvrtak 18. avgusta, održano je umetničko veče u okviru ciklusa Čitalište” beogradkih glumaca Zorana Ćosića i Desimira Stanojevića. Iste večeri, Narodna biblioteka Stevan Sremac“postavila je bankomat knjiga”.

DSCF4630 640x480

U Gradskoj bašti posetioci su mogli da odaberu i pozajme knjige iz “bankomata knjiga” koji je postavila Narodna biblioteka “Stevan Sremac“. Odlomke iz knjiga pročitala je Ivana Nedović, glumica niškog Narodnog pozorišta.

„Postavili smo police za knjige u letnjikovcu, koje će svakodnevno biti dostupne posetiocima, ukoliko žele da čitaju u prirodi, ali i da ih odnesu kući, vrate ili doniraju svoje. U ovom lepom prostoru, pod otvorenim nebom, održavaju se prezentacije, promocije, književne večeri i predstave“, rekao je Bratislav Vučković direktor JKP „Mediana“.

DSCF4649 640x480

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Zoran Ćosić i njegova supruga, oboista Simfonijskog orkestra RTS-a, Nina Ćosić dočarali su posetiocima Gradske bašte, govorom i muzikom, svet Nušićevih malo poznatih Pripovedaka jednog kaplara''. Uvodni tekst govorio je glumac Pozorišta na Terazijama Desimir Stanojević. Do sada je izvedeno četrdesetak predstava, a gostovanja su bila u Knjaževcu, Leskovcu, Arandjelovcu, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Zubinom Potoku, Topoli.

letnjikovac 640x361

Nušićevo delo opisuje period srpsko-bugarskog rata, s kraja 1885. do početka 1886. godine. Čini ga dvadesetak priča o tragici malih, običnih ljudi.

DSCF4653 640x480

Svi oni koji su došli doživeli su jedno potpuno nesvakidašnje i čak nestvarno umetničko veče.

DSCF4661 640x480

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti