arhiva vesti

PREZENTOVAN PROJEKAT ZA IZGRADNJU POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA NA DEPONIJI

 

U Gradskoj kući, u utorak 09. avgusta 2016. godine, održana je prezentacija projekta „Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda deponije „Bubanj“ u Nišu“. Prezentaciju je održalo preduzeće „Hidrozavod“ DTD iz Novog Sada, koje je na javnoj nabavci dobio partiju „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda deponije „Bubanj“ u Nišu“.

 2

„Hidrozavod“ DTD iz Novog Sada je izradio projektnu dokmentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje procednih deponijskih voda. Završetak postojećih obodnih i izgradnju novih kanala, prezentovan je Gradu Nišu i sada se očekuje saglasnost za raspisivanje tendera za izvođenje radova.

 1

„Posle 50 godina, deponija u Nišu više neće predstavljati opasnost po životnu okolinu. Urađena je kompletna sanacija deponije, a uskoro bi trebalo da počne realizacija projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanala, koji će rešiti problem procednih deponijskih voda koje prodiru i zagađuju podzemne. Na taj način, rešiće se i dugogodišnji problem sa pijaćom vodom u domaćinstvima u Belotincu i u još tri okolna sela u opštini Doljevac“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

Prema projektu je predviđeno da svi radovi budu završeni do proleća 2018. godine, a vrednost projekta, po kome će se izvoditi radovi je 750.000 evra. Novac je obezbeđen od naknada za odlaganje otpada. Ovo će biti najveća ekološka investiticija u poslednjih pet godina.

 3

Prezentaciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, član gradskog veća zadužen za komunalna preduzeća Igor Vojinović i rukovodstvo JKP „Mediana“ Niš.

 

 

VELIKO ČIŠĆENJE OBALA NIŠAVE

 

Na inicijativu Skupštine grada Niša radnici JKP „Mediana“ su ovih dana učestvovali u velikoj akciji čišćenja i uređenja priobalja Nišave kao i samog korita reke. U ovoj višednevnoj akciji uz radnike „Mediane“ angažovano je i 20 osuđenika Kazneno popravnog zavoda koji su se dobrovoljno javili da učestvuju.

radnici kej

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović se u ime grada Niša zahvalio KPZ-u i radnicima JKP „Mediana“, ali i apelovao na sugrađane da povedu više računa o higijeni javnih prostora, kako bi ono što je sada uređeno, što duže trajalo.

bulatovic

Pozitivni efekti naše saradnje su višestruki. Imamo čist i lep kej koji je potrebno i dalje održavati, rekao je direktor JKP „Mediana“, Bratislav Vučković i dodao da JKP „Mediana“ ima ideja šta raditi dalje, jer je obaveza samog preduzeća da isprati sve događaje i manifestacije i da pruži svoj doprinos uređenju grada

Uređenje i čišćenje korita Nišave nije posao „Mediane“ jer je to u nadležnosti JP Srbija voda, ali kako je reč o centralnoj gradskoj zoni, ne možemo skrštenih ruku da gledamo i ne reagujemo na ružnu sliku reke koja protiče kroz naš grad, dodao je direktor Vučković.

bata

Načelnik Službe za obezbeđenje ove ustanove Dejan Panić, kaže da su osuđenici poslednjih godina učestvovali u više akcija od javnog značaja i da je ovo samo jedan u nizu primera kako osuđenici mogu da pomognu gradu a da ovakva vrsta angažovanja doprinosi njihovoj boljoj resocijalizaciji i povratku u društvo.

radnici1

JKP Mediana od ranije ima dobru saradnju sa niškim KPZ-om, a osuđenika ima u sektoru reciklaža, uređenja zelenila i odvozu smeća.

 

 

OTVORENA GRADSKA CVEĆARA U VOŽDOVOJ ULICI

JKP „Mediana“ nakon otvaranja Gradske bašte i cvećare u njoj, otvorilo je ponovo cvećaru koja se nalazila na Trgu kralja Milana, a koju je preuzela od „Gorice“ i u kojoj su upošljeni bivši radnici „Gorice“.

cvecara1

„Kao što smo i obećali, nastavljamo sa otvaranjem cvećara u gradu. Ovo je prometna ulica, pa će naši sugrađani imati prilike i da kupe prigodan poklon i obraduju nekoga ali i da oplemene životni ili radni prostor. Roba je od naših dobavljača, što znači da su cene niske“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

DSCF41421

Direktoru „Mediane“ je pri otvaranju cvećare pomogla naša mlada sugrađanka Aneta Stevanović, koja nije krila uzbuđenje: „Ovde je mnogo lepo i baš mi se sviđa otvaranje a od direktora „Mediane“ sam dobila i cvet!“

cvecara prodavacice

U ponudi je veliki izbor rezanog i saksijskog cveća za sve prilike, dendro materijal, aranžmani od prirodnog i suvog cveća kao i prateća dekorativna oprema. A tu su i vrste koje se teško mogu naći u Nišu.

kucica

U narednom periodu JKP „Mediana“ otvoriće cvećare nastarim lokacijama, na Novom groblju, na Trgu Kralja Aleksandra , kod Gradske bolnice , kod Doma zdravlja i u Niškoj Banji.

FRANCUSKA DELEGACIJA I RUKOVODSTVO GO NIŠKA BANJA POSETILI GRADSKU BAŠTU

U okviru posete Gradskoj opštini Niška Banja, Delegacija zajednica opština Veliki Daks, sa jugozapada Francuske, i čelnici GO Niška Banja posetili su Gradsku baštu JKP “Mediana” u Tvrđavi. Cilj posete jeste razmena iskustava o upravljanju banjskim centrom i boljoj eksploataciji termalnih i lekovitih voda, kao i upoznavanje sa privrednim i turističkim potencijalom Grada Niša.

francuzi 1

Delegacija zajednica opština Veliki Daks upoznala se sa prirodnim resursima koje poseduje lečilište Niška Banja, kako bi svojim bogatim iskustvom pomogla pokretanje turizma u ovoj niškoj opštini. Povezivanje dve banjko-klimatske sredine za sada je na samom početku, ali kako su najavili gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić i pomoćnik gradonačelnika Daksa, Stefan Mokler, koji je ujedno i potpredsednik zajednice Veliki Daks za turizam i banjska lečilišta, vrlo brzo će uslediti konkretni razgovori na polju oživljavanja turizma u Niškoj Banji.

francuzi 2

Kako je najavljeno, u narednom periodu, Institut za termalizam iz Daksa pomoći će lokalnoj samoupravi u Niškoj Banji na strukturisanju ponude potencijalnim gostima, a spremni su i da pomognu u pronalaženju partnera i plasmanu turističkih proizvoda Niške Banje, kako bi se ubrzao i povećao lokalni ekonomski razvoj.

Gosti iz Francuske su se tokom posete upoznali sa turističkim potencijalima, ali i istorijskim znamenitostima. Između ostalog, posetili su i Gradsku baštu u niškoj Tvrđavi, gde ih je dočekao direktor JKP „Mediana“ sa saradnicima.

francuzi 3

„Želim da se zahvalim predsedniku GO Niška banja Dejanu Jovanoviću, kao i delegaciji Velikog Daksa na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika Daksa, Stefanom Moklerom jer su u našoj Gradskoj bašti prepoznali dobar prostor za prezentaciju turističkog potencijala Grada Niša“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

 

OSVOJENO 8 PEHARA NA FESTIVALU SPORTSKIH IGARA U ČANJU

11. Festival sportskih igara GSJSKD Nezavisnost svečano je otvoren 19. juna i trajao je do 24. juna 2016. godine u Čanju. Osim JKP Mediane, u takmičenju je učestvovalo 8 ekipa iz cele Srbije, među kojima i GSP Beograd kao i komunalci iz Kruševca i Kragujevca. Učesnici ovogodišnjih sportskih igara takmičili su se u disciplinama: odbojka, basket, fudbal, stoni tenis, pikado, streljaštvo i nadvlačenje konopca.

gfhg

Radnici i radnice JKP Mediana osvojili su ukupno 8 pehara i to: prvo mesto u disciplini pikado, drugo mesto u muškom basketu, stonom tenisu za žene i nadvlačenju konopca a treće mesto su zauzeli u pikadu i stonom tenisu za muškarce.

01D1D87192D426760EFA5A851217CEFC6E4F194EB44DE53B96pimgpsh fullsize distr

Ovakvi rezultati doneli su radnicima-sportistima iz JKP Mediane treće mesto u generalnom plasmanu.

Direktor Bratislav Vučković je pohvalio uspeh naših radnika i naglasio važnost timskog duha i saradnje.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti