arhiva vesti

Najbolji komunalni radnik dobio nagradu od GO „Medijana“

 Na tradicionalnoj Bogojavljenskoj godišnjoj svečanosti, koju organizuje GO „Mediana“, za najvrednijeg komunalnog radnika JKP „Mediana“ Niš, proglašen je Zoran Dević. GO „Mediana“dodelila mu je priznanje i poklon.

mediana

Kako je navedeno u obrazloženju, priznanje mu se uručuje zbog marljivosti i odgovornosti u izvršavanju radnih zadataka, što potvrđuje i njegov rukovodilac Vlada Veljković. „On je vredan i odgovoran. Radi na čišćenju ulica u „Plavoj zoni“, a ta centralna gradska zona poverava se samo najboljim radnicima“, kazao je Veljković.

Kao nagradu, Deniću je uručen ručni časovnik. Rekao nam je da mu posao nije težak, jer voli ono što radi a nagrada mu mnogo znači. „Trudio sam se da radim dobro i časno, i ovo je satisfakcija za moj rad. Nastaviću i ubuduće da svoj posao obavljam kao i do sada“, kazao je Zoran Dević.

„Ova nagrada koju je dobio još jedan naš radnik, jer su i ranijih godina našim radnicima dodeljivane slične nagrade, je veliko priznanje za dosadašnji rad, a naravno i velika motivacija i podsticaj za sav naredni rad. Ovo je ujedno i velika obaveza da ubuduće budemo još bolji i da profesionalno i odgovorno služimo našim građanima", rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

Priznanja su dodeljena i najboljim policajcima ispostave Medijana, kao i pobedniku i učesnicima Bogojavljenske trke.

 

Nišlije dobijaju kante za selektovanje otpada

 Zahvaljujući Projekatu Waste, vrednog 570.404 evra , koji se finansira iz Evropskih fondova , a realizuju ga javno komunalno preduzeće „Mediana“ kao nosilac projekta, sa partnerom, opštinom Pernik iz Bugarske, u Niš je dopremljeno prvih 7.000, od predviđenih 18.300 kanti za odlaganje selektovanog otpada.

Stanovnici gradskih opština Palilula i Medijana, plastiku, metal, staklo, papir i karton, od marta, odlagaće u posebne kante od 120 litara, namenjene individualnim domaćinstvima.

„Do kraja februara očekuje se isporuka preostale količine kanti, kao i 138.000 kesa, koje su namenjene domaćinstvima u kolektivnom stanovanju, a do kraja meseca očekujemo isporuku specijalnog vozila za prikupljanje reciklabilnog otpada. Ovim projektom bi se ispoštovale direktive Evropske unije o upravljanju komunalnim otpadom, koje uključuju četiri koraka: prevenciju, selekciju, reciklažu i deponovanje“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš, i dodao: „Niš će biti prvi grad u Srbiji koji na ovaj način selektuje komunalni otpad.“

Predsednici opština Palilula i Medijana, smatraju da će ovakav način odlaganja otpada mnogo značiti za opštine a i za sam Grad. Zadovoljni su saradnjom sa JKP „Mediana“ i nadaju se da će u budućnosti ta saradnja biti još bolja.

„Zadovoljan sam radom menadžmenta JKP „Mediana“, posebno u ovom projektu prekogranične saradnje koji i opština Palilula sprovodi na svojoj teritoriji. Zajednički cilj nam je da našim sugrađanima bude bolje a grad čist. Veoma je bitno građane edukovati o važnosti očuvanja životne sredine , na čemu naša Opština već radi“, kazao je Boban Džunić, predsednik GO Palilula.

Predsednik GO „Medijana“ Zoran Stojanović, slaže se da je edukacija građana neophodna i da građane moramo naučiti da đubre nije otpad već nova sirovina.“Ovaj projekat daje značajan doprinos komunalnom redu, koji je prioritet u poslovanju naše opštine. Započeli smo ga postavljanjem podzemnih kontejnera i kanti za odlaganje PET ambalaže, a nastavljamo kantama i kesama iz ovog projekta “, rekao je Zoran Stojanović.

U martu sledi podela kanti i kesa za odlaganje reciklabilnog otpada, a kako saznajemo od predsednika ovih opština, u saradnji sa JKP „Mediana“,odrediće se prioriteti i obuhvatiti najkritičnija mesta.

DSCF1174

„Stanovnici opština Palilula i Medijana dobiće prvi kante i kese, a u narednom periodu kandidovaćemo još projekata koji će obuhvatiti stanovnike ostalih opština u gradu“, naglasio je Vučković.

Direktivama EU predviđeno je da do 2020. godine 70% ovakvog otpada bude reciklirano.

 

 

Novo vozilo za uklanjanje snega sa kolovoza

 

U prvim danima nove godine, vozni park JKP „Mediana“ povećalo je još jedno vozilo. Reč o pikapu marke“ Isuzu“, prevoznom sredstvu maksimalne korisnosti, bilo da je u pitanju svakodnevni obilazak grada, vožnja po teže pristupačnim mestima ili pak vuča velikih tereta.

IMG 20150113 103829

Vozilo je pogodno za sve uslove, a na njega se brzo i lako montira raonik, što ga čini pogodnim za čišćenje snega.

„Zahvaljujući ovom vozilu, prohodnost u zimskim uslovima biće mnogo bolja. Vozilo je užeg gabarita i kao takvo pogodno je za čišćenje snega ulica trećeg stepena prioriteta, a to su brdske i uske ulice koje se, do sada, nisu mogle adekvatno čistiti velikim mašinama“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš i dodao: „Vozilo smo obezbedili iz sopstvenih sredstava, bez ičije pomoći, na šta sam posebno ponosan, i to pre svega zahvaljujući racionalizaciji i odgovornom poslovanju“.

Posle pet godina investicionog zatišja, JKP „Mediana“ je obezbedila ovo vozilo i time olakšala rad Zimske službe, a građanima Niša olakšala kretanje u zimskim uslovima.

 

 

Vi ste ovde: Početak