ČIŠĆENJE NIŠAVSKOG KEJA I AKCIJA BESPLATNOG ODVOŽENJA KABASTOG OTPADA

Rukovodilac RJ za uklanjanje otpada i pranje javnih površina Ljubiša Janković iz JKP „ Mediana“ Niš je gostujući u emisiji „ Iz jutra u dan“ na TV „Zona plus“, ukazao na pojačano uklanjanje otpada na Nišavskom keju, kao trenutno prioritetnom mestu zbog održavanja javne gradske manifestacije „Nisville Jazz Festival“. Inače na pomenutoj lokaciji, primetno je odlaganje otpada van mesta predviđenih za to već duži vremenski period, naročito nakon noćnih izlazaka mladih. Zbog svega navedenog, povećana je dinamika sakupljanja smeća i uvedene su vanredne ekipe.

 fdsfvfdx

Janković se osvrnuo i na akciju besplatnog odvoženja kabastog otpada koja traje od maja pa sve do 15. novembra, kada građani mogu da zakažu termin pozivanjem broja 018/250 - 125. „Zakazivanje se vrši po opštinama, jedna opština u toku dana, kada kamion dolazi na adresu građana i odnosi kabasti otpad.

Postoji mogućnost da građani sami odvezu kabasti otpad na Gradsku deponiju, što je takođe besplatno. Što se tiče odvoza građevinskog materijala, usluga se naplaćuje i zakazuje se na pomenuti telefon“, istakao je Janković.

Iz Mediane apeluju na građane da odlažu otpad na mesta predviđena za to, kako ne bi dolazilo do stvaranja divljih deponija.

119745274 449127699367846 1390937010905933933 n

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti ČIŠĆENJE NIŠAVSKOG KEJA I AKCIJA BESPLATNOG ODVOŽENJA KABASTOG OTPADA