Podeljene kese i kante u GO Medijana

Stanovnicima ulice Branka Miljkovića i stanarima zgrade 107, na Bulevaru Nemanjića, ekipe JKP „Mediana“ u saradnji sa GO Medijana, podelile su kese i kante za sakupljanje reciklabilnog otpada. Reč je o projektu prekogranične saradnje Niša sa bugarskom opštinom Pernik.

DSCF1560

Posle stanovnika u ulici Marina Držića u GO Palilula, i stanovnici zgrada na Bulevaru Nemanjića i u ulici Branka Miljkovića u GO Мedijana, dobili su plastične kante za odlaganje reciklabilnog otpada. U narednih nekoliko meseci ekipe JKP „Mediana“ podeliće ukupno 18.300 plastičnih kanti i 138.000 plastičnih kesa na teritorijama ovih opština.

“Prikupljanje i razdvajanje sekundarnih sirovina obaveza je svakog od nas i način da očuvamo životnu sredinu za generacije koje dolaze. Juče smo kante i kese delili u opštini Palilula, danas to radimo u Medijani. Zato pozivamo stanovnike Medijane da se aktivno uključe u ovu akciju - rekao je Nebojša Joradanov, pomoćnik direktora za tehničke i operativne poslove JKP “Mediana”

DSCF1541.

“Ovo nije samo otpad već novi izvor sekundarnih sirovina pomoću kojih mogu da se obezbede sredstva za uređenje celog grada”, kazao je Zoran Stojanović, predsednik GO Medijana.

DSCF1547

Plastične kese, sa uputstvom za razvrstavanje otpada, u ime stanara zgrade na Bulevaru Nemanjića 107, primila je predsednica skupštine stanara Ljiljana Jovanović.

“Nadam se da će stanari steći naviku da selektuju otpad, jer je ovo još jedan način da nam grad bude uređeniji i čistiji”; rekla je Ljiljana Jovanović.

Stanovnici GO Medijana će moći da odlažu papirnu, plastičnu i metalnu ambalažu u specijalne kese za sakupljanje otpada. Kese su dimenzije 600 x 900 mm a maksimalna količina sakupljenog otpada je12 kilograma. Određenim danom u nedelji, radnici JKP „Mediana” će ih sakupiti, a tako odložen otpad će se reciklirati.

Na ovaj način, i stanovnici ove opštine doprineće stvaranju boljeg životnog okruženja.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Podeljene kese i kante u GO Medijana