U JKP „Mediana“ održana prezentacija o bezbednosti u saobraćaju

Veća ušteda i bezbednost u saobraćaju

JKP Mediana Niš bilo je domaćin kompanije RICO Training Centre iz Beograda, koje je održalo prezentaciju pod nazivom „ Profesionalno osposobljavanje kadrova u drumskom saobraćaju“. Cilj ove prezentacije je smanjenje troškova i povećanje bezbednosti u preduzećima.

DSCF1863

Rukovodstvo JKP „Mediana“ zajedno sa predstavnicima drugih javno komunalnih preduzeća u NIšu i predstavnicima preduzeća koja se bave prevozom putnika i robe, 26. maja 2015. godine, prisustvovalo je prezentaciji „ Profesionalno osposobljavanje kadrova u drumskom saobraćaju“, u organizaciji RICO Training Centre iz Beograda.

Prema rečima direktora Bratislava Vučkovića, “Mediana“ već prati standarde Evropske unije u upravljanju otpadom i nastoji da unapredi svoj rad i u pravcu bezbednosti u saobraćaju.

DSCF1870

„Prepoznali smo mogućnost da saradnjom sa RICO Training Centrrom i znanjima koja će nam oni preneti, dođemo do uštede goriva i što je najvažnije, povećamo bezbednost u saobraćaju. Raspolažemo sa stotinak vozila i za naše vozače, obuka koja je predstavljena u ovoj prezentaciji, biće od velikog značaja za njihov rad“, istakao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“.

Prema rečima Branimira Ilića,direktora RICO Training Centra, ovaj centar je jedini u Srbiji koji je ovlašćen u bezbednosti saobraćaja, te očekuje da prezentacija donese dobrobit svim prisutnim niškim preduzećima.

„Vozači će se upoznati sa standardima o bezbednosti u saobraćaju, i njihovo sprovođenje dovešće do ušteda u gorivu i rezervnim delovima, što će znatno smanjiti troškove kompanije, a i dobiće međunarodno priznate sertifikate“, dodao je Ilić.

Ulaganje u kadrove nije trošak već investicija koja se višestruko vraća, zajednićki je zaključak prisutnih na prezentaciji.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici JKP „Naissus“, JKP DirekcIja za javni prevoz grada Niša, JKP Parking servis, DVP „Erozija“, Arriva Litas DOO, TRACE PZP Niš i T.A Oktopod TRAVEL-a.

 

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti U JKP „Mediana“ održana prezentacija o bezbednosti u saobraćaju