JKP „Mediana“ obezbedilo 50 posuda za odlaganje staklene ambalaže

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ dobilo je 50 specijalnih posuda za odlaganje staklene ambalaže. Reč je o donaciji privrednog društva Ekostar Pak iz Beograda, a vrednost donacije je 5 miliona dinara.

Zahvaljujući JKP „Mediana“ i donaciji Ekostar Pak-a, Niš je prvi grad u Srbiji koji je dobio specijalne posude za odlaganje staklene ambalaže. Ovom donacijom građani Niša aktivno se uključuju u proces reciklaže i ove vrste otpada.

zvona za staklo

„Naši partneri prepoznali su „Medianu“ kao jedno od vodećih preduzeća u Srbiji i donacijom preduzeća Ekostar Pak-a napravili smo još jedan korak u upravljanju ambalažnog otpada“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš . „Posude u obliku zvona biće postavljene, već sledeće nedelje, na najfrekventnijim lokacijama u gradu, u blizini kafića i tržnih centara. Cilj nam je da građane koji nemaju gde da odlažu staklenu ambalažu, uključimo u ovaj vid reciklaže“, dodao je Vučković.

„Ovo je pilot projekat i kruna saradnje sa JKP „Mediana“ Niš. U Srbiji ne postoji dobar sistem za sakupljanje stakla. Otkupna cena je niska, a staklo je veoma skupo, tako da ne postoji ekonomska isplativost. Smatram da možemo da napravimo sistem sa JKP „Mediana“, jer se postavilo kao preduzeće koje ne zanima samo profit već radi u interesu građana Niša“, rekao je Vojislav Stanković, direktor Ekostar Paka- a.

IMG 20150715 111938

Vrednost donacije preduzeću Mediana je 5 miliona dinara, a u sledećem periodu očekuje se povećanje ovog broja specijalnih posuda, kao i postavljanje novih, za druge vrste otpada.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti JKP „Mediana“ obezbedilo 50 posuda za odlaganje staklene ambalaže