Postavljene prve posude za sakupljanje staklene ambalaže

JKP „Mediana“ je na teritoriji Gradske opštine Pantelej, postavilo prve specijalne posude za sakupljanje staklene ambalaže. Na teritoriji ove opštine biće postavljeno 10 posuda, a preostalih 40 rasporediće se ostalim opštinama.

DSCF2334

Na teritoriji Gradske opštine Pantelej, u blizini pijace „Durlan“, JKP „Mediana“ Niš juče je postavilo prvi od 10 predviđenih posuda za odlaganje staklene ambalaže.

„Primarnom selekcijom otpada čuvamo životnu sredinu a istovremeno utičemo na podizanje ekološke svesti građana. Posude će biti postavljene na najprometnijim lokacijama, u blizini kafića, restorana i mestima gde prolazi najviše građana“ , rekao je Aleksandar Milosavljević, zamenik predsednika GO Pantelej.

Posude za odlaganje ambalažnog otpada su donacija kompanije Ekostar Pak iz Beograda, koja je JKP „Mediana“ i Nišu, kao prvom gradu u Srbiji, poklonila 50 posuda, koje je u narednom periodu, biti podeljene svim niškim opštinama.

„Opšte je poznato da u Srbiji postoji veliki problem kada je odlaganje stakla u pitanju. Staklo se može reciklirati neograničen broj puta i zašto da završava na telu deponije, gde povećava volumen deponije, kada može na praktičan, pravilan i nejekonomičniji način da se zbrine. Upravo je to proces reciklaže“, naglasio je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

DSCF2322

Cilj ove akcije je da se građani koji nemaju gde da odlažu staklenu ambalažu, uključe u ovaj vid reciklaže. Građani su zadovoljni postavljanjem ovih kontejnera, jer kako kažu, da bi bili zdravi moraju se poštovati Evropske norme kada je reciklaža u pitanju.

DSCF2331

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Postavljene prve posude za sakupljanje staklene ambalaže