Javni radovi upošljavaju Nišlije

Javno komunalno preduzeće Mediana, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje angažovalo 46 nezaposlenih lica sa evidencije ove službe za čišćenje korita reka i bujičnih potoka u Nišu i okolini, kao i ulica u obodnim delovima grada koje nisu obuhvaćene Programom rada javne higijene.

20150904 121235

Nacionalna služba za zapošljavanje i javno komunalno preduzeće “Mediana” uposlili su 46 nezaposlenih lica koje će angažovati na čišćenju korita reka i potoka u Nišu i okolini. Čistiće i ulice u obodnim delovima grada koje nisu obuhvaćene Programom rada javne higijene.

20150909 104156

“Ovo je dobra prilika da se poboljša čistoća u gradu, kao i da se očiste ulice trećeg stepena prioriteta koje nisu obuhvaćene Programom rada javne higijene“, naglasio je Aleksandar Obradovič, izvršni direktor za operativne poslove i odgovorno lice za realizaciju javnih radova.

Za prvi projekat koji obuhvata čišćenje nišavskog keja, Gabrovačke reke, Humskog, Donjovrežinskog i Rujničkog potoka angažovano je 23 lica a radovi će se izvoditi tri meseca.

slika 3

Drugi projekat za koji je angažovan isti broj lica, obuhvata uređivanje ulica trećeg stepena prioriteta, a to su ulice koje se nalaze u obodnim delovima grada i koje nisu obuhvaćene Programom rada javne higijene.

Direktor JKP „Mediana” Bratislav Vučković , kaže da pokušavaju na svaki mogući način da dođu do para i upristoje grad i okolinu. „Na ovaj način želimo da grad, naročito centar grada, dobije sliku kakvu zaslužuje. Zaposleni će za svoj rad od Nacionalne služba za zapošljavanje dobijati 15.000 dinara. Radno vreme im je osmočasovno, a „Mediana“ je u obavezi da im obezbedi prevoz do lokacije gde rade“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

Procene su da će biti sakupljeno i uklonjeno sa niških ulica i priobalja reka hiljadu kubika šuta, suvog šiblja, trave i ostalog otpada koji se može naći u rekama i potocima.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Javni radovi upošljavaju Nišlije