JKP „MEDIANA“- DOMAĆIN SEDNICE PU KOMDEL

 

U Nišu, u sali Regionalne Privredne komore, u petak 20. oktobra 2017. godine, održana je 71. redovna sednica Upravnog odbora PU KOMDEL, koja je okupila predstavnike komunalnih preduzeća iz Srbije, kao i predstavnike prateće privrede i reciklažne industrije.

20171020 101058 640x361

JKP „Mediana“ je bilo domaćin 71. redovne sednice Upravnog odbora PU KOMDEL kojom je predsedavao zamenik Predsednika Skupštine PU KOMDEL direktor JKP Čistoća iz Sombora, Nikola Pajić, a u radnom predsedništvu bili su, direktor JKP „Mediana“ iz Niša Dragoslav Pavlović kao i Lazar Krnjeta ispred Stručne službe Udruženja.

20171020 2 640x480

Pre početka radnog dela učesnicima je ispred Regionalne privredne komore Niš poželeo dobrodošlicu i obratio se, direktor Aleksandar Milićević koji je u svom obraćanju posebno izrazio zadovoljstvo što je Privredna komora u prilici da bude domaćin jednog ovakvog skupa koji po mnogo čemu reprezentuje našu komunalnu privredu.

20171020 4 640x361

Po obraćanju direktora Regionalne privredne komore, ispred domaćina prisutne je prvo pozdravio doskorašnji direktor JKP „Mediana“ iz Niša Bratislav Vučković, koji se prigodnim rečima svim kolegama iz drugih komunalnih preduzeća zahvalio na izuzetnoj saradnji.

Potom se učesnicima obratio novi direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović koji je istakao da će „Mediana“ u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo i obostranu korist, nastaviti saradnju sa kolegama iz drugih gradova i opština okupljenih u KOMDEL-u.

20171020 5 640x361

Nakon pozdravnih reči domaćina, održana je prezentacija o aktivnostma koje „Mediana“ preduzima u oblasti primarne reciklaže i trajnog zbrinjavanja komunalnog otpada. Vidan napredak i dobri rezultati postignuti su zajedničkim naporima grada Niša i „Mediane“, ali i zahvaljujući podršci Republike koja je sufinansirala izgradnju reciklažnog centra. Uz to, zamah svim ovim naporima dali su i EU fondovi iz kojih je kroz prekogranični projakat finansirana nabavka posuda i vozila za primarnu selekciju otpada.

20171020 6 640x361

U nastavku sednice učesnici su informisani o osnovnim obavezama koje proističu iz Zakona o upravljanju otpadom od kojih se većina odnosi na jedinice lokalne samouprave, ali se neke odnose direktno na javna komunalna preduzeća kao operatere na deponijama.

20171020 7 640x361

Uvodnu prezentaciju – nivo cena osnovnih komunalnih usluga u regionu zapadnog Balkana održao je predstavnik Stručne službe PU KOMDEL kroz koju su učesnici informisani o osnovnim rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja koje je obradilo podatke o cenama vode, kanalizacije i upravljanja otpadom iz preko 60 opština i gradova iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije.

Po zavšetku radnog dela sednice, JKP „Mediana“ je omogućila svim učesnicima da organizovano posete Gradsku baštu i Izložbu cveća u kompleksu Niške tvrđave, a zatim i Reciklažni centar i Gradsku deponiju „Bubanj“.

20171020 101058 640x361

Generalni zaključak svih učesnika iz Požarevca, Kragujevca, Vranja, Čačka, Užica, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Šapca, Valjeva, Aleksinca, Bora, Brusa, Inđije, Gornjeg Milanovca, Mladenovca, Negotina, Prijepolja, Vršca, kao i predstavnika prateće privrede i reciklažne industrije: Omnis, Aquastatin, i Korkovado iz Beograda, Nova oprema i Alegrina iz Novog Sada, Korali iz Kraljeva, Rasco Tamp iz Sente, Monitoring&Logistic iz Subotice, je da grad Niš i JKP „Mediana“ zaista mogu da budu ponosni na rezultate koji su postignuti.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti JKP „MEDIANA“- DOMAĆIN SEDNICE PU KOMDEL