GRADONAČELNIK POSETIO JKP „MEDIANA“

 

Prilikom posete gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, javno komunalnom preduzeću „Mediana“ rečeno je da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Niša, te je važno da nivo pružanja ovih komunalnih usluga bude viši.

031117 2 naslovna 640x361

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, posetio je dve lokacije JKP „Mediana”, prostor gde se nalazi RJ za čišćenje javnih površina i upravu preduzeća u Mramorskoj ulici i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima sindikata i radnicima koji rade na poslovima sakupljanja otpada, održavanju javne higijene, održavanju mehanizacije i pružanju dimničarskih usluga, o poboljšanju uslova rada i planovima ovog javnog preduzeća.

031117 2 1 640x464

Darko Bulatović je rekao da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Niša, te će Grad nastojati da poboljša uslove pružanja tih usluga, kako bi građani Niša, a i sami radnici, bili zadovoljni radom komunalnih preduzeća.

031117 2 2 640x445

„U razgovoru sa predstavnicima sindikata, dok sam rukovodio „ Jugoistokom“ , kao odgovor na sve njihove zahteve, imao sam samo jedan zahtev, a to je da se radi osam sati, kako i piše u zakonu. Onaj ko ne radi osam sati ne može ostvariti proširena prava. Zato vas molim, da se okrenete poslu, budete mu posvećeni i da se ne stidite časnog posla. Pridružiću vam se na jedan dan da čistimo i istovaramo kontejnere, da bi vam pokazao kako je to častan posao“, rekao je gradonačelnik Niša i dodao: „Godinu i po dana nikoga nisam poslao u nijedno javno preduzeće kako bi ga zaposlio, jer se tako ne radi. Danas niko ne želi da bude radnik, svi žele u kancelariju i fotelju. Takvi procesi se moraju zaustaviti. Mi ćemo kao Grad, naravno uz vašu saradnju, pomoći da vam poboljšamo uslove za rad, da vam obezbedimo bolja sredstva za rad, da uvek imate adekvatnu zaštitnu opremu i pristojnu platu sa kojom ćete moći da izdržavate porodicu.“

031117 2 3 640x361

„Direktor Pavlović i ja kao gradonačelnik, pomoći ćemo da nam grad bude lepši, da svi budu zadovoljni i svi koji rade budu ispoštovani. Naći će se najbolje rešenje za izlaz iz te situacije. Ja ću uvek biti na ulici, zajedno sa vama, uvek ćete imati podršku Grada i mene, i nastojaćemo da vam se vrati ugled koji zaslužujete, a upravo je ovaj razgovor doprinos tome“, naglasio je Darko Bulatović.

Radnici su izneli svoje nezadovoljstvo koje se tiče povećanja plata i poštovanja norme koja nalaže pet radnika u ekipi, umesto dosadašnjih četiri, poštovanje propisane pauze za topli obrok i bolje uslove rada. Na predlog radnika da Grad donese odluku u kojoj će korisnici usluga biti u obavezi da ispred svojih kuća iznesu svoje posude, gradonačelnik je obećao da će naći mogućnost da se to ostvari. To će u velikoj meri olakšati posao iznosača, ubrzati proces rada i nadomestiti tog petog radnika, koji trenutno nedostaje. Ovo se ne odnosi na posude za selektovanje otpada, već za komunalni otpad.

Gradonačelnik je saslušao sugestije i pitanja radnika i da će u duhu zajedničkog partnerstva ta pitanja i biti rešena. „Raduje me što vidim pri svim posetama komunalnim preduzećima da postoji svest zaposlenih o tome da održavamo i izgradimo bolji i lepši Niš, jer Niš je naš grad“, rekao je na kraju posete gradonačelnik Darko Bulatović.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti GRADONAČELNIK POSETIO JKP „MEDIANA“