POČELO ČIŠĆENJE ULICA TREĆEG STEPENA

Sneg koji je u uz jake udare vetra padao proteklih dana nije poremetio odvijanje gradskog saobraćaja. Glavne saobraćajnice i ulice prvog i drugog stepena prioriteta su prohodne, a trenutno se radi na raščišćavanju ulica trećeg stepena prioriteta. Utrošeno je oko 200 tona soli i 18 metara kubnih mešavine natrijum hlorida i vode.

270218n 640x275

Na čišćenju saobraćajnica u gradu angažovano je svih sedam ekipa kako bi se obezbedio nesmetano kretanje saobraćaja i građana. Pre prvih padavina, od subote, obavljeno je mokro posipanje" mešavinom natrijum hlorida i vode, čime su pripremljene ulice za sneg površine oko 150 kilometara. U nedelju i ponedeljak, bačeno je oko 200 tona soli.

2702182 640x361

Angažovani su radnici Javne higijene i Zelenila koji čiste trotoare, mostove, pešačke prelaze, autobuska stajališa i uklanjaju sneg sa pešačkih staza u parkovima, kako bi se obezbelilo nesmetano kretanje građana.

IMG 07d626 640x480

Na centralnim gradskim ulicama ima snega ali su prohodne. Grad se čisti sa 7 velikih vozila koja funkcionišu po principu parova. Po dva uparena vozila čiste sneg na bulevarima. Sada se radi na prohodnosti ulica u visinskim delovima grada, rekao je Dragoslav Pavlović, generalni direktor JKP „Mediana“.

IMG ee043de 640x480

Upućujem apel građanima Niša da nam se pridruže i da, što je i zakonska obaveza, očiste sneg ispred svojih zgrada, dvorišta i poslovnih objekata, kao i da koriste zimske pneumatike na svojim vozilima, uz preporuku da dok traju padavine, što više koriste linije gradskog prevoza”, rekao je Pavlović, i dodao: Građani moraju da se ponašaju kako zima nalaže i da funkcionišu u skladu zimskim uslovima u gradu”.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti POČELO ČIŠĆENJE ULICA TREĆEG STEPENA