TRASH CHALLENGE 2019

Od 16. do 21. aprila u Nišu su organizovane akcije čišćenja javnih površina pod nazivom “Trash challenge Niš”.

Ekipe JKP “Mediana” Niš, Komunalne policije i Banker radia uz predstavnike renomiranih niških kompanija, čistili su odabrane lokacije po gradu.

201904231

Izletišta pored Vrežinskog bazena, deo Duvaništa, Somborski Bulevar, Bulevar Medijana, Spomen-park Bubanj, Gradsko polje – lokacije su, koje su čistili udruženim snagama građani, zajedno sa “Medianom” i Komunalnom policijom, u okviru akcije koju je pokrenuo radio “Banker”.

Akciju čišćenja Niša podržale su kompanije “Adecco”, “Milk house”, “Pekara Branković”, “Yumis”, “Leoni”, “Banca Intesa” i “Philip Morris”.

201904232

„ Ovom akcijom želimo da podignemo svest naših sugrađana na jedan viši nivo kada se radi o higijeni u gradu“- rekao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP„Medijana“ Niš i dodao da je ideja da svi malo više vode računa o tome gde bacaju otpad, da ga prikupe, da, ukoliko vide da je neko negde bacio otpad to jave našem preduzeću i da stalnim prijavljivanjem podignemo nivo higijene u gradu. Odskora im je na raspolaganju i aplikacija EkoLovac preko koje mogu da dostave fotografiju sa ekološkim problemom koji su uočili, a naši zaposleni će reagovati istog trenutka i rešiti problem koji je u našoj nadležnosti“.

Inicijator akcije “Trash challenge Niš 2019” je Banker radio. Mario Radojković u ime organizatora akcije istakao je da su na ovu ideju došli gledajući kako ljudi samoinicijativno čiste manje deponije, to slikaju i postavljaju na društvene mreže, a sve u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine.

 

 

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti TRASH CHALLENGE 2019