U PRIPREMI PROJEKAT ULICE STARIH ZANATA NA PROSTORU GRADSKE BAŠTE

 

Javno komunalno preduzeće "Mediana" Niš je preuredilo i pripremilo Gradsku baštu za predstojeće lepše dane. Bašta koja se nalazi u Tvrđavi predstavlja oazu mira koja građanima Niša služi kao mesto za odmor i uživanje. Vraćene su i životinje iz prihvatilišta, pa će i mališanima biti primamljivo da ovde provode vreme sa svojim roditeljima.

Gradska bašta je ove godine uređena na bolji način nego prethodnih godina. Izrađena je nova volijera za prihvat paunova i drugih ptica, novo prihvatilište za zečeve, ali je sređen i prilaz Gradskoj bašti izradom staze od kamene kocke i postavljanjem ograde kako bi se deci olakšao prilaz životinjama, ali i kako bi se povećala sigurnost mališana.

Prema rečima direktora JKP "Mediana" Niš Dragoslava Pavlovića uređenje se neće završiti na ovome. Očekuje se završetak izrade projekta Ulice starih zanata u Gradskoj bašti, sa ciljem rekonstrukcije i izgradnje što više objekata na teritoriji bašte koji će biti na raspolaganju zanatlijama grada Niša.

Direktor Pavlović je dodao i da je Gradska bašta reprezentativan deo grada, koji je "najlogičniji završetak ture jednog turiste koji dolazi u Niš". Zato će mehanizaciju koja se sada nalazi u prostoru Tvrđave izmestiti i taj deo otvoriti za posetioce. U tom delu je Pašin konak koji je takođe zanimljiv turistima.

60329431 2288372871484214 1098969607198212096 n

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti U PRIPREMI PROJEKAT ULICE STARIH ZANATA NA PROSTORU GRADSKE BAŠTE