Projekti

Prigrli prirodu

 

JKP “Mediana” Niš u saradnji sa opštinom Bobov Dol, kao vodećim partnerom i Udruženjem „Studentski medijski svet“ iz Bugarske, u periodu od 25.08.2020. do 25.08. 2022. godine radi na sprovođenju projekta „Prigrli prirodu“ koji je sufinansirala Evropska Unija kroz Program prekogranične saradnje Interreg-IPA Bugarska-Srbija 2014 – 2020.

Na teritoriji grada Niša aktivnosti na projektu se odnose na sprovođenje radova na unapređenju stanja zaštićenih prirodnih dobara, i to:

  • spomenika prirode „Cerjanska pećina“,
  • spomenika prirode „Lalinačka slatina“ i
  • stabala spomenika prirode.

Svi ciljevi projekta, očekivani rezultati i aktivnosti osmišljeni su da podrže očuvanje resursa životne sredine u pograničnom regionu i izgradnju ekološke svesti lokalnog stanovništva kroz razne akcije projekta uključujući obrazovnu kampanju, razmenu iskustva i dobre prakse, razvoj obrazovne platforme, izradu srednjoročnog plana upravljanja, intervencije za očuvanje i obnavljanje ekosistema.

Detalje projekta možete pogledati na sajtu https://embracenature.eu/

 

Geodetski snimak područja oko Cerjanske pećine, izrađen u okviru projekta Prigrli Prirodu CB007.2.32.199 (.zip ~ 10 MB)

Nacrt srednjeročnog plana upravljanja zaštićenim prirodnim područjem Cerjanska pećina, izrađen u okviru projekta Prigrli Prirodu CB007.2.32.199

Detaljan tehnički plan aktivnosti - izrađen u okviru projekta Prigrli Prirodu CB007.2.32.199

Vi ste ovde: Početak O nama Projekti